Bir Başlangıç "Yüz"den "Sıfır"a

Fakat öte yandan bunun da bir sonu yok.

Düşünüyorum da acaba çok mu dallanıp budaklandırıyorum ve ne yapmak istediğimi bilmiyorum diye, ilişkilerde oradan oraya savruluyor gibiyim. Anında olan olayların güzelliği beni büyülerken öte yandan bitiminde etkilenmemem gerektiğini biliyorum, en azından bu kadar. Olayın güzelliğine bakıp yaşamalı sonra da dallanıp budaklandırmamalı; alacağımı alıp, etkisini yaşayıp, orada bırakmalı. Çünkü böyle sanki rüzgâr savurur bendini.


Belki de kimsenin o kadar da umrunda değiliz hakikaten. Kişi, bir diğer kişinin düşündüğü gibi düşünemez böylelikle olayları da o şekilde yorumlamaz. Ama işte ben diyorum eğer düşünse tepkime yanıt, soruma bir evet cevabı verir diye. En azından bir hareketlenme olur o kişide. Onun beni önceden izlediğini düşünüyorum ki keza hatırlıyor birçok şeyi. Hoş belki de hayatı bu. Onun işi tüm gün ilgilenmek, böyle bir meziyet veriyor belki de.

Ama tepkime yanıt, soruma bir evet cevabı var gibi hissediyorum genelde ya da sadece öyle hissediyorum böyle hissetmek istediğimden. Onu ilk gördüğümde, tabii ilk gördüğümde değil ilk dikkat ettiğimde demeliyim. İletişim kurmak istediğini düşündüm ve dalgaya aldım. Espriye vurmak zorundaydım. Belki de gerçekten onu istedim. Fakat bir itirafı yoktu. Sadece bilincimdeki bir hissiyattı.

Bu durum bir sonraki günlerde gözümün onu arama isteğini ve onunla iletişim kurma isteğimi açıklığa kavuşturuyor belki de. Peki ya bu durum, bir şeyleri dille söylediğim için mi oradaydı, vardı yoksa zaten içimden gelen mi buydu? Şimdi yavaş yavaş onu tanırken yine bir şeylerin azaldığını hissediyorum belli ki ben yüz puanla sınava başlayıp yavaş yavaş düşürüyorum puanı. Bir sefer de sıfırpuanla başlatıp arttırarak yüze tamamlamayı isterim fakat bu pek mümkün görünmüyor.

Bir insanı gördüğümde içimden gelen zaten yüz puan oluyor. Bunun sonu nereye gidecek emin değilim. Farklı durumlarda büyülenmem de bundan ötürü. O an gözümde büyülü bir andı ve bunu istedim. Kim bilir istemeye de devam edeceğim başlangıçlara kadar. Fakat öte yandan bunun da bir sonu yok.