Bi̇r Lezzet Masalı, Belem Turtası

Manastır mutfağından çıkıp dünyanın en iyi 50 yiyeceğinden biri seçilen eşsiz tat

Avrupa Kıtası'nın en batısında yer alan, derin tarihi ve zengin kültürü ile kendine hayran bırakan eşsiz ülke: Portekiz. 1093 yılının Portus Kale Kontluğu'ndan 21. yüzyılın Portekiz Cumhuriyeti'ne topraklarında onlarca medeniyetin misafir olduğu köklü bir imparatorluğun mutfağına misafir oluyoruz.

Portekiz denilince ilk akla gelen tat, elbette Pastel de Nata(Pastéis de Belém). Dilimize Belem Turtası olarak geçen bu Portekiz lezzeti, ilk kez 300 yıl önce Lizbon'un Belem bölgesinde Jerónimos Manastırı'nda yapılmış olup günümüzde tüm ülkenin simge tadı haline gelmiştir. 2009 yılında The Guardian gazetesi tarafından "dünyada yemek için en iyi 50 şeyden biri" olarak listelenmiştir. Ayrıca, 2011 yılında yapılan bir halk oylaması sonucunda, Portekiz'in Yedi Gastronomi Harikası'ndan biri olarak ilan edilmiştir.

Temel olarak muhallebi ve milföy hamuru ile hazırlanan bu tatlı ürün, yoğun aromasıyla bilinen Portekiz kahvesi 'bica' ile tercih edilmesinin yanı sıra evlerde sıkça yapılan ve günün her vakti tüketilebilen bir tatlıdır. Genellikle pastanelerde, kafelerde ve sokak tezgahlarında ortalama 1-2 euro arasında satılmakta olan Belem Turtası, bir lezzet masalı yaşamak isteyenler için eşsiz ülke Portekiz'de sizi beklemektedir.