Biz Kimden Kaçıyorduk Anne Dizi İncelemesi

“Canavarla savaşmayı göze alırsan canavar olmayı da göze alırsın.”

24 Mart 2023 tarihinde Netflix’te yayına giren suç ve gerilim türündeki dizi, yayımlandığı günden beri oldukça ses getirdi ve şu anda da birçok ülkede platformun en çok izlenen yapımlarından biri.

Ayrıca Netflix’in yerli dizileri arasında ilk üç gün izlenmesine bakıldığında en iyi açılışı yapan dizi konumunda olmayı da başardı. Dizinin bu başarısında, fragmanının merak uyandırıcı ve gizemli oluşunun etkisi ise şüphesiz görülüyor.

“Peşimizdeler, Bizim İçin Geliyorlar!”

Anne ve kızının kaçış hikayesinde anne tarafından “Peşimizdeler, bizim için geliyorlar.” cümlesini sık sık duyuyoruz. Anne, herkese karşı temkinli fakat kızına ve kendisine gerçekten zarar verecek kişilerden en başından itibaren şüpheleniyor. Tıpkı ormanda avını arayan yırtıcı bir hayvan gibi burnu çok iyi koku alıyor. Bu özelliğini doğduğu andan beri kendi canavarıyla burun buruna yaşamış olmasından aldığını düşünebiliriz.

“Canavarla savaşmayı göze alırsan canavar olmayı da göze alırsın.”

Biz Kimden Kaçıyorduk Anne, sunduğu benzersiz anne-kız ilişkisini samimiyetle seyirciye geçirmeyi başarması ve seri katil olan bir anneyle bile bizi empati yapabilecek noktaya getirmesiyle kalbimize dokunan, son zamanların en farklı yapımı diyebiliriz.

İyi Seyirler Dilerim.