Black Butler'ın 4. Sezonu Nisan 2024'te Çıkıyor!

Black Butler'ın yeni sezonu 13 Nisan 2024'te çıkmadan önce diğer sezonları hatırlayalım.

"Biz insanlar olarak çoğu şeyi yapabilecek güce sahibiz, ancak ipi yakalayıp yakalamamak bizim yaptığımız bir seçimdir."

Black Butler'ın 4.sezonu 13 Nisan 2024'te gelmesi planlanırken daha önceki sezonları kısaca hatırlayalım.

Black Butler, Yana Toboso tarafından yazılan ve çizilen bir Japon manga serisidir. Eylül 2006'dan beri Square Enix'in shōnen manga dergisi Monthly GFantasy'de tefrika ediliyor. Henüz sonu gelmemiş olan bir mangadır.

A-1 Pictures tarafından yapılan animenin 24 bölümlük 1.sezonu, Ekim 2008'den Mart 2009'a kadar yayımlandı. Anime, Kraliçe'nin Bekçi Köpeği olarak görev yapan 12 yaşındaki Phantomhive Kontu Ciel Phantomhive'ı konu alıyor. Ciel Kraliçe'nin Bekçi Köpeği olarak yaptığı bu işte Viktorya dönemi Londra'sının yeraltı dünyasındaki suçları çözmekle görevlendiriliyor ve Ciel, kendisine işkence eden ve ailesini öldürenlerden intikam almak için uşağı kılığına giren iblis Sebastian Michaelis ile bir sözleşme imzalıyor. Sebastian, Ciel'in yapmak istediği her şey bittiğinde hizmetlerinin karşılığında Ciel'in ruhunu tüketmesine izin verilecektir. Konuyu kısaca bu şekilde anlatabiliriz.

12 bölümlük ikinci sezon Temmuz'dan Eylül 2010'a kadar yayımlandı. Bu sezon iki yeni ana karakter içeriyor ve ikinci sezonun mangada olmaması sebebiyle içeriğin canon olduğunu söyleyemeyiz. Yani eğer bu sezonu izlemeden 3.sezona geçerseniz hikâyeye bağlı kalmak konusunda sıkıntı yaşamayacağınızı söyleyebilirim.

Black Butler: Book of Circus adlı 3. sezon, Temmuz ve Eylül 2014 arasında yayınlamdı. Black Butler: Book of Murder adlı iki bölümlük teatral orijinal video animasyonu (OVA), Ekim ve Kasım 2014'te Japon tiyatrolarında gösterildi.

Black Butler: Book of the Atlantic adlı animasyon filminin prömiyeri Ocak 2017'de Japonya'da yapıldı. Benim için serinin en önemli yapımı bu filmdir çünkü daha sonra gelecek olaylara karşı bir kilit olma özelliği taşıyor. Evet, eğer bu filmi izlemezseniz serinin gidişatına dair çok fazla şey kaçırabileceğinizi söyleyebiliriz. Filmdeki çatışma, Lau ve Ran-Mao'nun Ciel ve Sebastian'a Karnstein Hastanesi doktorlarının ölüleri diriltmek için yasa dışı deneyler yaptığını bildirmesiyle başladı. İkili daha sonra bununla ilişkili olduğunu düşündükleri Campania'ya doğru yola çıktı ve Aurora Topluluğu'nun gizli toplantısına katılarak yasadışı insan deneylerinin yoldan çıktığını ve bunun yerine "Bizarre Dolls" yaratıldığını fark ettiler. Daha sonralarda ciddi anlamda başımıza bela olacak olayın ilk adımlarının burada atıldığını görüyoruz, tabii her şeyin kimin başının altından çıktığını da. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde Undertaker bu filmde hem önceden bir ölüm meleği hem de bu deneyin yaratıcısı olarak kendini gösteriyor, tabii kendini son ana kadar da saklıyor. Neyse, sonuç olarak, bir buzdağı gemiye çarpıyor ve bu olay, çok sayıda Bizarre dolls ile birlikte batmaya mahkum oluyor ve bütün kanıtlar denizin dibini boyluyor da diyebiliriz.

Çatışma, Undertaker'ın sinema kayıtlarının manipülasyonu nedeniyle kendisini ölüm meleği ve Bizarre Dolls'un yaratıcısı olarak göstermesiyle sona eriyor. Çarpışma anında elinden düşürdüğü madalyon zincirini bir emanet olarak, daha sonra alacağını söyleyerek Ciel'de kalmasına izin veriyor ve gemiden ayrılıyor. Campania olayından birkaç gün sonra Phantomhive ailesi ve diğer tanıdıkları Paskalya'yı kutluyor, film bu şekilde bitiyor.

CloverWorks tarafından üretilen Black Butler: Public School Arc adlı 4. sezonu ise Nisan 2024'ten itibaren yayımlanmaya başlayacak. 2017'den beri unutulmuş ve hayranlarının dahi umudunu kestiği animenin yeni sezonu tam 7 yıl sonra tekrar hayranlarıyla buluşacak. Doğrusu duyduğumda tam üç kez haber kaynağını kontrol etmiştim çünkü sonradan üzülmemek için bir türlü inanmak istemedim.

Bu sezonun konusu ise kısaca şöyle: Paskalya yumurtası avının ardından Ciel Phantomhive, Kraliçe Victoria'nın Charles Gray'den aldığı mektubu okur. Mektupta Kraliçe, Ciel'in Campania'da yaşadığı talihsiz olayla ilgili saygılarını belirtir ve kuzeni Dük Clemens'in oğlu Derrick Arden için duyduğu endişeyi dile getirir. Geçen yazdan bu yana, kendisi ve diğer birkaç öğrenci, ailelerini endişelendirerek Weston Koleji'nden eve dönmeyi reddederler. Ciel, bunu araştırmak için Weston Koleji'ne kendisi gibi sızmanın en iyisi olduğuna karar verir ve Sebastian Michaelis'e kendi yolunu bulmasını emreder. Sebastian'ı kolejde bir hoca olarak görmemizin sebebi ise tam olarak bu, kendi yolunu buluyor ve her şeye uygun bir şekilde kolejde hoca olarak yerini buluyor.

Weston Koleji, Büyük Britanya'daki en iyi özel okuldur ve bu özel okulun kendine özel kuralları vardır. En önemlileriyse, okulda 4 tane grup olmasıdır. Valiler veya ev kaptanları, okul müdürü tarafından seçilip en yüksek sınıftan olan, genellikle "P4" olarak kısaltılan "Prefect Four" olarak adlandırılırlar. Seçim kriterleri iyi notlar, iyi bir karakter ve okula, hayata karşı örnek bir tutumdur. Okulun öz yönetimi onlara emanet edilmiştir ve dolayısıyla kendi evlerini denetlemeleri ve diğer öğrencilerin okulun standartlarına ve düzenlemelerine uymalarını sağlamaları gerekmektedir. P4 genellikle Swan Gazebo'da toplanır ve sosyalleşir.

Her evden bir tane olmak üzere toplam dört kaptan vardır:

-Edgar Redmond (Kırmızı Saray)

-Lawrence Bluewer (Mavi Saray)

-Herman Greenhill (Yeşil Ev)

-Gregory Violet (Mor Ev)

Bu evlerin özellikleri ise kısaca şöyledir:

-Scarlet Fox (Kızıl Ev olarak da bilinir): Sembolik hayvanı tilkidir ve rengi kırmızıdır. Öğrencilerin özel özelliği, olağanüstü derecede soylu veya soylu olmalarıdır. Evet, tam anlamıyla. Bu eve girmek için herhangi bir yeteneğe sahip olmanıza gerek yok, soylu olun yeter. Edgar Redmond, bu evin sorumlusu.

-Safir Baykuş (Mavi Ev olarak da bilinir): Sembolik hayvanı baykuştur ve rengi mavidir. Öğrencilerin belirgin özelliği ders çalışma konusunda başarılı olmalarıdır (zeki, gözlüklü karakter olmazsa olmaz). Lawrence Bluewer, bu evin sorumlusudur.

-Green Lion (Yeşil Ev olarak da bilinir): Sembolik hayvanı aslandır ve rengi yeşildir. Öğrencilerin özel özelliği dövüş sanatlarında ve sporlarda başarılı olmalarıdır. Herman Greenhill, bu evin sorumlusudur.

-Violet Wolf (Mor Ev olarak da bilinir): Sembolik hayvanı kurttur ve rengi mordur. Öğrencilerin karakteristik özelliği sanatta başarılı olmalarıdır.Gregory Violet, bu evin sorumlusudur.

Ciel, araştırmaya gittiği öğrenciler hakkında bilgi sahibi olmaya çalışırken çoğu şeyin P4 ekibinin kontrolünde olduğunu görünce onların gözüne girmek için çalışmaya başlar.

Sezonun trailerleri:

Sezonun şarkıları ise merak ettiğim bir diğer şey. Tekrar SID'in şarkılarını Black Butler'la birlikte duymak güzel olurdu.

O zaman yazının sonuna gelirken size Black Butler'ın efsanevi birinci sezon açılış şarkısını bırakmak istiyorum.