Bob marley, dont worry

Three little birds, pitch by my doorstep


Lise sonra neredeyse her sabah servis gelmeden hemen önce açar bu şarkıyı dinlerdim, hayatımdaki en zor birkaç seneden biri oldu, ama şarkının da dediği gibi her şey yoluna girdi. Sonuçlar sizden önemli değil, puanlar sizden önemli değil. Siz sonuçlarınız, puanlarınız, gittiğiniz okullar, aldığınız notlar değilsiniz. Biz bunlardan çok daha fazlasıyız. Aptal bir lise ortalaması değilim ben. Köşede solmakta olan on sekiz yaşındaki o kız çocuğu aptal bir matematik notu değildi. O benim bel kemiğim. O benim.

Başarılı insanlar dünyayı değiştirebilir diyorlar, amenna tabiii ama zaten dünyayı kötü bir yer haline getiren insanların çoğu başarılı insanlar değil miydiler, eh diyip omuz silkmekten başkasını yapmal elimden gelmez düşüncenin ucu buraya kadar geldiğinde. Yine de bilirim sadece iyi insanlar dünyayı daha iyi bir yer haline getirebilir. Ve inanıyorum ki elimizden geleni yaptığımız sürece çok başarılıyız demektir.

Başarının tanımı nedir ki hem?

Siz, biz, sen, ben bir maddeden ve belge denen birkaç kağıttan çok daha fazlasıyız.

Bizler, insanız.

Bir ruh ve vicdanla.

Düşmek sorun değil, denemek ve yanılmak sorun değil. Sen olduğun biçimde sadece kendin olarak, hayatta olarak, dünyaya rağmen yaşamayı gerçekleştirerek çok başarılısın. Her gün başarıyor olduğunu bilmeni ne kadar çok isterdim.

Kalbi huzursuzlukla dolmuş olan bize en büyük ve en güzel dileğimi veriyorum. Bir zamanımızı doldurup öldüğümüzde umarım pişmanlıksız ölürüz. Umarım kalbimizde küçücük bir keşke barındırmayan bir hayat yaşamış oluruz.

Meslekler, ünvanlar gelip geçici ve değişken, hayallerimiz öyle kırılgan bir zemindeler ki oysa. Baktık olmuyor mu, istediğimiz zaman rotamızı istediğimiz yere kırarız. Siz bir ağaç gibi dürüst olmaya bakın. Hayat çok kırılgan, siz en içinize sinen şekilde yaşamaya çalışın. Güzel bir hayat inşa etmek sandığımız kadar zor değildir belki de, sadece güzelin ne olduğunu bir kez daha düşünmemiz gerekecektir.

Gücünüzü sevin ama en çok kendinizi. Yüreğinizi.

Kim olduğunuzu bilmesem de ben bir abla, kardeş ya da arkadaş olarak sizi ve hikayenizi çok seviyorum.


..........

Sevgilerimle.