Brad Pitt Ve Angelina Jolie'den Hisse Davası

Brad Pitt, eski eşi Angelina Jolie'nin ortak oldukları hisseleri, ona zarar vermek amacıyla sattığını iddia etti.

Brad Pitt, eski karısına 2008 yılında birlikte satın aldıkları Fransız bağındaki hissesini sattığı için dava açıyor.

Pitt, yeni yasal belgelerle, Angelina Jolie'nin ortak oldukları bağlarındaki hissesini Rus oligarkına "o'na zarar vermek için" sattığını iddia etti.

Jolie, konuyla ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmadı.

Çift, 2008 yılında Fransa'nın güneyinde bir eve ve bir bağdan oluşan bir hisse satın aldı.

Pitt öncesinde, kendisi ve eski karısının, diğerinin izni olmadan mekandaki hisselerini satmama konusunda anlaştığını söyledi.

PA Haber Ajansı tarafından elde edilen yasal belgelerde, Jolie'nin hissesini Pitt'in bilgisi olmadan Rus oligark Yuri Shefler tarafından kontrol edilen Lüksemburg merkezli bir alkollü içki üreticisine sattığı iddia ediliyor.


"Katkısı Olmadı"

Pitt'in avukatları, Jolie'nin "hiçbir katkıda bulunmamış" olmasına rağmen, durumu milyonlarca dolarlık başarı öyküsüne çevirmeye çalıştığını söyledi.

Geçen hafta sunulan belgelere göre Jolie, sözde satış yoluyla Pitt'e zarar vermeye çalıştı.

"Jolie, Shefler ve yan kuruluşlarının Pitt'in kurduğu işi kontrol etmeye ve Pitt'in Miraval'daki yatırımını baltalamaya çalışacaklarını biliyordu."

"Shefler'in, acımasız iş taktikleri ve şüpheli profesyonel dernekler aracılığıyla kötü ün kazandığını" ve onunla olan ortaklığının 'Pitt'in bu kadar dikkatle inşa ettiği markasının itibarını tehlikeye attığını' da sözlerine ekledi.

"Bütün bunlar Jolie'nin yasa dışı ve haksız davranışlarının doğrudan sonucudur."

"Tarafların anlaşmasını ihlal ederek Jolie, Pitt'i bir yabancıyla ve daha da kötüsü, zehirli bağlantıları ve niyetleri olan bir yabancıyla ortak olmaya zorladı." dedi.

Pitt'in avukatları juri tarafından yargılanma talebinde bulundu.


KAYNAK: BBC