Bubble

Baloncuğa hapsolmuş şehir.

2022 Japon animasyon filmi olan Bubble, Tetsuro Araki yönetmenliğinde çekilmiştir. Türü bilim-kurgudur. Wit Studio ve Netflix ortaklığı ile yapılmıştır. Senaristliğini Gen Urobuchi ve müziği Hiyoruki Sawano üstlenmiştir.

Bubble filmi her ne kadar bilim kurgu olsa da çokça aksiyon ve macera içeren bir Japon anime filmidir. Romantizm, gençlik filmi gibi samimi ve heyecanlı hissiyatı içerir.

Bubble filminde baloncuklar yağmuru sebebiyle Tokyo'da yaşamın sona ermesi ve kentte sadece harabe olmasına rağmen yaşamak isteyen gençleri anlatır. Filmde kentin çoğu yeri okyanustur geri kalanı yıkıktır.

Film, ilk olarak baloncuk yağmurundan sonra yıkımlarla dolu şehirde vakit geçmesi için yarışlar yapan gençlerle başlıyor. Bol aksiyonlu sahnelerde gruplar hâlinde yarış yapan gençler, okyanusa düşerlerse kaybediyorlar. Kazanan, yarışın sonunda erzak alıyor.

Baloncuk yağmurundan sonra sadece Tokyo büyük bir balonun içerisine hapsolmuştur. Neden olduğu anlaşılmayan yağmurun neden sadece bir şehri kendi içerisine hapsettiği de bilinmiyor.

Film Hibiki ve Uta'nın tanışmasıyla romantik bir hâl alır. Hibiki sürekli duyduğu bir müzik sesinin peşinden gider ve okyanusa düşer. İlk olarak baloncuk olan Uta, insan vücuduna girer ve Hibiki'yi kurtarır. Uta bundan sonra Hibiki'nin yanından ayrılmaz. Onun yanında dünyayı öğrenir, onunla yarışlara katılır ve bir uyum yakalarlar.

Kendisini Hibiki ve arkadaşlarının yanında mutlu hisseden Uta onu çağıran diğer baloncukların çağrısına cevap vermek zorunda kalır ve Hibiki'yi bırakır, baloncukların yanına gider. Hibiki onu bulmak ister. Bunun sonucunda yıkımın nasıl olduğunu, Hibiki'nin geçmişi gibi birçok noktayı öğreniriz.

Bubble filmi Küçük Deniz Kızı hikâyesinden referans alarak masalımsı tarzda ilerliyor.

Bubble filmi görsel olarak büyüleyici bir etki bırakıyor. Bir buçuk saatlik film sizi etkiliyor ama konu olarak ortalama bir boyutta kalmış. Klasik bir süreçte ilerleyen konu, yarış bölümlerinden aldığınız etkiyi vermiyor bence. Seyir keyfi izlerken alınan Bubble filmi masalımsı tarzda ilerleyen konuları ile Netflix'te yer alıyor.