Kırmızı Kanatlar

Adriyatik yazında, deniz uçaklarının dalgalara hükmettiği bir dönemde Kırmızı Domuz'un hikâyesi.

1992 yılında yayınlanan Kırmızı Kanatlar filmi, normal bir pilotken büyü yüzünden domuza dönen Porco Rosso'nun hikâyesini anlatıyor. Akdeniz'de geçen film, deniz uçaklarının hâkim olduğu bir zamanda geçmektedir.

Porco Rosso savaş zamanı asker pilotken arkadaşları ile çıktığı devriyede düşman savaş uçaklarının saldırısına uğrarlar. Bu saldırıda bütün arkadaşları ölürken Porco domuza dönüşür.

Porco, domuz olduktan sonra artık tek başına uçan korsanlara karşı savaşır. Bu korsanlar, gemilere veya nerede altın, para gibi değerli eşyalar varsa oralara saldırırlar. Kırmızı uçağı ile uçan korsanlara karşı savaşan Porco işinde başarılı birisi de olsa biraz tembeldir.

Kırmızı Kanatlar filmi ilk başta gemiye saldıran uçan korsanların fidye karşılığı kaçırdıkları çocukları, Porco'nun kurtarması için aranması ile başlar. Porco çocukları kurtardığı için daha da ünlenir, böyle işlerle para kazanır ve akşamları eski dostu Madam Gina'yı dinlemeye gider.

Porco Rosso, Milano'ya tatil için giderken yolda karşılaştığı Donald Curtis'in saldırısı sonucu ağır yaralanır. Büyük zarar gören uçağı ile bir adada mahsur kaldıktan sonra uçağın tamiri için Milano'ya, Fio ve dedesinin tamirhanesine gider.

Donald Curtis, Porco'yu kıskanan bir Amerikalıdır. İlk Madam Gina'ya evlenme teklifi ettikten sonra Fio'ya teklif eder. Aslında Curtis'in amacı Akdeniz'de ünlendikten sonra, Amerika'ya gidip Hollywood ünlüsü olmak ve oyunculuktan Amerikan başkanlığına geçmektir.

Porco arkadaşı Ferrarin, Gina, Milano'daki hanımlar, Fio ve dedesinin yardımlarıyla birçok zorluğu atlatır film boyunca. Kırmızı Kanatlar filmi hem eğlenceli bir anlatıma hem de heyecanlı bir hikâyeye sahip.

Aşkına, gururuna ve servetine önem veren Kırmızı Domuz'un kahramanlık dolu hikâyesini anlatan film, Hayao Miyazaki yönetmenliğinde çekilmiştir. Japon animasyon filmi olan Studio Ghibli yapımı Kırmızı Kanatlar, bir buçuk saatlik komedi ve macera içeren güzel bir filmdir.