Cadılar Bayramı Öncesi Başlayabileceğiniz Bir Dizi: Buffy The Vampire Slayer

Hazır Cadılar Bayramına az bir süre kalmışken şöyle güzel bir vampir dizisi izlemeye var mısınız?

Buffy The Vampire Slayer, 1997 yılında ilk bölümüyle ekranlara gelmiş, Joss Whedon projesi olan ve Mutant Enemy Yapımcılıktan çıkan kült bir vampir dizisi. Peki başrollerini David Boreanoz ve Sarah Michelle Gellar'ın paylaştığı bu dizi neden bu kadar seviliyor ve neden kesinlikle izlemelisiniz?

Öncelikle dizi, yayınlandığı 90 kuşağı ve milenyum başlarında televizyonun en sevilen yapımlarından biriydi. Diziyi özel kılan en önemli özellik baş karakter Buffy'nin bir vampir avcısı olması ve güçlü bir kadın figür olarak seyirciye sunulmasıydı. Liseli bir kız olarak gördüğümüz Buffy Summers'ın yavaş yavaş bir vampir avcısı olarak gelişimini izlerken, ergenlikten çıkıp yetişkin bir kadın olma yolundaki sancılı ve çalkantılı dönemlerini de izleme fırsatı bulabiliyorsunuz. Dizide en dikkat çeken bir diğer faktör de Buffy'nin sarışınlar aptal olur önermesine adeta tepki olarak doğmuşçasına dizinin 7 sezonu boyunca her türlü zorluğa karşı zekasını da nasıl konuşturduğu ve bu kalıplaşmış algıları da yıkmasıydı.

Tabii ki dizide sadece bunlar öne çıkmıyor. Aşk da bu dizinin bir parçası ve vampir avcısı Buffy ile namı yüz yılları aşarak gelmiş Angelus ya da dizideki adıyla Angel'ın imkansız aşkı damga vuruyor. Angel, zamanında Darla adlı bir vampir tarafından ısırılarak vampire dönüşen ancak tarihin en azılı ve vahşi hatta belki de şeytanın bile önünde selam duracağı kadar zalim bir vampir olan Angelus'a dönüşüyor. Hikayeye göre vampir olduktan sonra ruhunu kaybetmesi ve Darla'nın da kendisini sevgilisi yapmasıyla tarihin her döneminde neredeyse dünyanın her kıtasında katliamlar yapıyor. Ancak bir gün Darla'nın bir çingene kızını kendisine ikram etmesi üzerine çingeneler ceza olarak Angelus'a ruhunu geri veriyor. Ruhunu geri kazanmasıyla bütün yaptıklarını hatırlayarak vicdan azabının verdiği ıstırap ile artık insan kanı içememeye başlıyor ve deyim yerindeyse tövbe ediyor. Bu olay sonrasında tüm yaptığı katliamların vicdan azabıyla ıstırap içinde kalan Angelus artık Angel oluyor ve ruhu olan efsanevi yeni bir karaktere bürünerek Buffy ile birlikte kötülüğe karşı savaş açıyor. Tabii ki işin içinde imkansız bir aşk da söz konusu ancak bunu siz izleyicilere bırakıyorum!


Bu karakterlerin dışında elbette bir vampir dizisinde yer alması gereken diğer doğa üstü olaylar da mevcut. Zaten Sunnydale (burası hayali bir yer bu arada çünkü ABD'de böyle bir yer yok) cehennem ağzında yer aldığı için bütün kötülükler ve doğa üstü yaratıklar burada. Cadımız, kurt adamımız hatta çok değişik iblislerimiz de dizimizde pek eksik olmuyor. Hatta arada başka vampir avcıları ve bu vampir acılarının gözetmenleri de karşımıza çıkabiliyor. Dizi 7 sezon ve elbette tüm karakterleri sizlere anlatmamız sayfalar alabilir ancak diğer değinemediğim önemli karakterleri de çok seveceğinize eminim!


Hepsinden öte eğer The Vampire Diaries, Twilight Efsanesi gibi yapımları izlediyseniz orada da bu diziden esintileri de görmeniz mümkün olacaktır. Bu açıdan da aslında bu dizi ve filmlerin atası da desek çok yanlış olmayacaktır.


Anlayacağınız her açıdan Cadılar Bayramına tam manasıyla yakışacak ve vampir dizilerini sevenleri gerçek manada doyuracak bir dizi! Şimdiden korku ve heyecan dolu seyirler!