Can Bonomo Üzerine Bir Derleme

Karşınızda Can Bonomo

"Can Bonomo, 16 Mayıs 1987 yılında dünyaya geldi. Bonomo, müziğe sekiz yaşında gitar çalarak başladı. Ortaokul ve lise boyunca sürdürdüğü müzik çalışmalarına İstanbul'da devam etti. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Sinema ve Televizyon bölümünde okudu Ses prodüksiyonu stajı için gittiği Radyo Klas ve Number 1 FM'e daha sonra radyoculuk için başvurarak kabul edildi ve Can Bonomo Show adlı programına başladı. Bir süre sonra Radio N101'e geçerek programına burada devam etti."

"Tanıştığı albüm yapımcısı Can Saban'a bir demo kaydedip gönderdi. İki yıl süren çalışmanın ardından, Can Saban'ın yapımcılığını üstlendiği Meczup adlı ilk albümü Ocak 2011'de yayınlandı."

"Müzik hayatından sonra, şiirleri ile de sevenlerinin karşısına çıkmıştır. Sanatçının ilk şiir kitabı 2013 yılında çıkardığı ve düzenlemesini Küçük İskender'in yaptığı Delirmek Belirmektir. Bunu 2016 yılında yayımlanan ikinci kitabı "Şu Sevdalar Tevatürü" takip etmiştir. Ardından 2018 yılında çıkarttığı "Parya Koma" kitabıyla yazarlık hayatına devam etmiştir."

"22, 24 ve 26 Mayıs 2012 tarihlerinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilmiş 2012 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edeceği 9 Ocak 2012 tarihinde duyuruldu. 22 Şubat 2012 tarihinde, Türkiye'nin Şarkısı adlı programda söz ve müziğini kendi yazdığı "Love Me Back" adlı şarkıyı tanıttı. 24 Mayıs 2012 tarihinde yapılan ikinci yarı finalde ilk on arasına girerek 26 Mayıs'ta gerçekleştirilen finalde yarışmaya hak kazandı ve final gecesi 112 puan alarak yarışmayı yedinci sırada tamamladı."

2016 yılında İsmail Türküsev ve Can Temiz ile birlikte "O Tarz Mı?" adlı radyo programını sunmaya başlamıştır. Daha sonra ekibe Can Sungur ve Bengi Apak da katılmıştır. Bu programda, mail üzerinden aldıkları sorunlara çözümler bularak belki de Türkiye'nin ilk tavsiye programını (henüz onlar da bilmiyor) sunmaya başladılar. Daha sonrasında çeşitli platformlar üzerinden yayınlanan "O Tarz Mı" bir podcast olarak yayın hayatına devam etmektedir.

https://open.spotify.com/show/5tt6CXfQvqPxIn9ZKapcH1?si=c55eedf37e22487a (OTM Spotify Linki)

Ek Bilgiler:

  • Can Bonomo, “Anachronimus" adında bir resim sergisine sahiptir.
  • Can Bonomo, GAİN platformunda yayınlanmış olan "Oyunlar Holding" adında bir programa sahiptir. Bu program Can Bonomo, Can Temiz ve Can Sungur’un sunumuyla ciddiyet dışıdır. Ünlü konuklar, oyun dünyasından haberler ve el yapımı oyun turnuvalarıyla sizi güldürmeye hazırdır.
  • Kendisi ilham perisine inanmıyor. Bir röportajında "Ben ilham meselesine hiç inanmıyorum. Ya ters bir yerde gelirse ilham? Yazık. Bir seansta oturup 50 sayfa yazı çıkarıyorsam, bunun bir sayfası okumaya değerse, ben o bir sayfaya neden ilham diyeyim? Onların hepsi emektir. O yüzden ilham benim çalışma düzenime hakaret. Ben o kadar çalışacağım, krediyi ilhamalacak. Yok öyle şey." şeklinde bir ifadede bulunuyor.

Kaynakça

(Yazıda bulunan görseller @beeeeeegum 'e aittir.)