Castlevania: Nocturne

Belmontların hikâyesi devam ediyor.

2021 yılında yayınlanan dört sezonluk Castlevania dizisinin evreninde geçen Castlevania: Nocturne'nin ilk sezonu Netflix' de yayınlandı. Castlevania dizisinden tanıdığımız Belmont ailesinin soyundan gelen Richter Belmont'a odaklanılıyor dizide.

2021 yılında yayınlanan Castlevania dizisinde Dracula ve canavarlarından halkı korumak için birleşen Trevor Belmont, Sypha ve Dracula'nın oğlu Alucard'ı ele alıyordu. Daha iyi bir gelecek için uğraşan bu üç arkadaşın aksiyonlu maceraları ile geçen dizi hem görselliği hem konusuyla ilgiyi üzerinde tutuyor.

28 Eylül 2023'te yayınlanan Castlevania: Nocturne, Fransız devrimini vampirlerin de var olduğu bir bakış açısıyla anlatılıyor. İlk olarak dizi 1783 yılında Boston, Massachusetts de Fransa'ya gitmek için yetişmeye çalışan küçük Richter Belmont ve annesi Julia Belmont'u gösteriyor. Her Belmont gibi vampir avcısı olan Julia Belmont, yıllar önce vampir sevgilisini öldürdüğü Olrox ile karşılaşıyor ve yaptıkları kavgada oğlunu korumak için uğraşırken Julia Belmont öldürülüyor. Annesi gözlerinin önünde öldürüldüğü için hayatının geri kalanında travma olan Richter gemiye biniyor ve Fransa'ya gidiyor. Dokuz yıl sonra Batı Fransa, Vendée'de yaşayan Richter, anne-kız olan Tera ve Maria Renard ile beraber yaşıyordur.

Kilisenin ve saraylarda lüks içinde yaşayayan yöneticilerin, halkı sefalet içinde bırakmasını eleştirip, halkı bilinçlendirmek için konuşmalar yapan Tera ve Marie, Richter ile beraber bir yandan da vampirler ile savaşıyorlar.

Kilisenin başrahibi Emmanuel, vampirlerin kanını içtiği insanlardan canavar yapıp Vampir Mesih, Işık Yutan için çalışan brisidir. Asıl amacı halkın içinden cumhuriyet için uğraşanları yok etmek ve kilisenin gücünü kaybetmemesidir.

Vampir Mesih'in gelmesi ve ışığın tamamen gitmesi sonucunda olacaklardan korkan Karayip Denizi'ndeki Saint-Domingue büyücüleri, köle iken baş kaldırıp kendini geliştiren Annette ve arkadaşı olan ses sanatçısı Edouardo Fransa'ya gönderirler. Belmont'u bulup onunla beraber vampirler, Mesih ve canavarlarla savaşırken yardım etmek için.

Castlevania: Nocturne dizisi Clive Bradley tarafından yazılmıştır ve yönetmenleri Sam Deats ile Adam Deats'tir. Japon video oyunundan uyarlanan Amerikan anime dizisidir. Müziği ile dikkat çeken Castlevania: Nocturne dizisinin, müziğini Trevor Morris ve Trey Toy üstlenmiştir.

Vampir Mesih, Savaş Tanrıçası olup güçlenince, işler istedikleri gibi gitmeyen Richter ve arkadaşlarının artık çok güçlü bir düşmanı vardır. İkinci sezonu onaylanan Castlevania: Nocturne dizisinin, birinci sezonun sonu önceki Castlevania dizisinden bilinen Dracula'nın oğlu Alucard'ın Richter Belmont'a yardım etmek için gelmesiyle biterken ikinci sezonun ne kadar karışık ve heyacanlı olacağının haberini veriyor.