Çevre Dostu Balmumu Kumaş

Balmumu Kumaş Nedir? Nasıl Yapılır?

Geçenlerde Youtube’da gezinirken, Koreli bir YouTube kanalında rastladığım çevre dostu bir eşyadan bahsediceğim bugün sizlere. Türkiye’de henüz yeni yeni satışı yapılan bu ev eşyasını evde kendiniz de yapabilirsiniz. İnsan sağlığına ve çevreye duyarlı olmasıyla, doğallık arayışında olanların vazgeçemeyeceği bir üründür.

Hepimizin bildiği gibi plastikler çöpe atıldığı zaman çürümez, paslanmaz, çözünmez ve doğada uzun yıllar kalabilir. Suyun ve toprağın kirlenmesine neden olur. Sulardaki canlılara zarar verir hatta ölümlerine neden olur. Aynı zamanda plastik kaplarda bulunan Bisfenol A BPA adlı maddenin kalp hastalıklarını arttırdığı da ortaya çıkmıştır.


Balmumu kumaşlar ise tamamen doğal içeriğe sahiptir, üstelik yenilenebilir bir kumaştır. Bir yıla kadar yıkayarak tekrar tekrar kullanabilirsiniz. Daha sonra doğada kolayca çözünmesiyle çevreyi asla kirletmiyor.

Artık plastikler, evimizin ve yaşamımızın her noktasında. Giderek ilerleyen küresel çevre sorunlarının yaşamını ve dünyamızı kirletmesine izin verme. Eğer sen de ben nereden başlayabilirim diyorsan işte tam da sana göre bir adım. Balmumu kumaşlar. Gıdalarını örtüp saklayabilir, Dışarıda yiyeceklerini taşıyabilirsin. Üstelik evde yapımı çok basit.