Champagne'nin Büyükannesini Tanıyor musunuz?

Madame Clicquot anısına Widow Clicquot filmi.

Veuve(dul) Clicquot Ponsardin, babasının isteğiyle Francois Clicquot ile evlendi. Francois, işinin büyük bölümü tekstil olmasına rağmen küçük çaplı şarap ticareti de yapıyordu. Francois'in şarap konusunda pek tecrübesi yoktu. Francois ve Barbe-nicole(evlenmeden önceki ismi) kolları sıvadı ve sektörü öğrenmeye başladılar. Evliliklerinden 6 yıl sonra Francois öldü. Kayınpederi şarap işini sonlandırmak istiyordu.

Barbe-Nicole'un başka planları vardı ve kayınpederine cesur bir teklifle yaklaştı.

“Barbe-Nicole kayınpederine gidip, 'Mirasımı riske atmak istiyorum, bu şarap işini yürütmem için bana bir milyon dolar daha yatırmanı istiyorum' diyor. Ve kayınpederi de kabul ediyor,” diye açıklıyor The Widow Clicquot kitabının yazarı Tilar Mazzeo.  

Pek çok zorluklar yaşayan ve yılmayan Clicquot, pek çok inovasyon da geliştirdi. Dünyada en çok satan Champagne üreticilerinden biri oldu. Sonuç olarak Champagne'nin büyükannesi olarak anılmaya başlandı.

İşte bu film Cliquot'nun serüvenini anlatıyor. İçinde romantizimin de çokça bulunduğu bu film, her türden filmseverin dikkatini çekebilecek kalitede.

Şarap meraklıları için hazırlamış olduğum, İlk 100 kişinin ücretsiz yararlanacağı yeni kursa aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Sürekli güncellenecek olan kursa daha fazla ders ekleyeceğim.

https://www.udemy.com/course/saraplarin-derinliklerine-inis-profesyonel-tadim-teknikleri/?couponCode=550B5B3BE92D143206B0