Charlie Chaplin, Yumurcak Film Eleştirisi 

Charlie Chaplin filmlerinden en çok hangisini beğeniyorsunuz?

Film bir kadının bebeğini terk etmesi ve Charlie’nin bulmasıyla aralarında zamanla oluşan bağı hem komedi hem de dram yönünden anlatmaktadır. Çocuğun filmde göstermiş olduğu performans o yaşlardaki biri için çok başarılıydı. Hem güldüren hem de duygusal yönüyle iki zıt duygu durumunu bana aktarabildiğini söyleyebilirim. Sanat yönetmenliği açısından bir değerlendirme yaparsak ayakkabı ve evin durumu fakir olduklarını detay planlar ile çok iyi yansıtılmış.


Charlie ile çocuğun ağlama sahnesi ve aralarındaki o dinamik bağı yansıtmaları ve performansları ile Charlie Chaplin’in dram türünde de ne kadar iyi olduğunu ve bunu ustaca yedirdiğini söyleyebilirim. Bu sahne, en etkilendiğim sahnelerden biri olmuştur. Aynı zamanda da güldürü öğesini Cem Yılmaz’dan daha iyi işlediğini ve bazı sahnelere daha çok güldüğümü de eklemek istiyorum. 

Son sahne bir merak konusu oldu benim için. Acaba sonradan ne oldu? Mutlu mu mutsuz bir sonla mı bitti? Ben mutlu sonla bitmiştir diye tahmin ediyorum. Ama baştan sona izlediğimiz güzel bir film oldu. Charlie komedi konusunda cidden başarılı. Ayrıca filmini herkese gösterebilmek adına sessiz bir film çekerek yaptığı bu duyarlı hareketi ile gerçek bir sanatçı olduğunu da ortaya koymuştur.