Cilt bakım rutini nasıl olmalı? 

Kendimize gün içinde 15 dakika ayırıp cildimize düzenli bir bakım uyguladığımızda sağlıklı, canlı bir görüntü elde etmeyi kim istemez ki?


Elimizdeki cilt bakım ürünlerinin azlığı ya da çokluğundan daha önemli bi konu doğru ve düzenli aralıklarla kullanabiliyor muyuz? Bu ürünlerden alacağımız verimi oldukça etkileyen bir konu. Günlük cilt bakım rutinimiz sırasıyla yıkama jeli ya da köpüğü ardından derinlemesine temizlemek adına tonik ve son olarak serum ya da cilt tipimize uygun bir nemlendirici. Sabah uyandıktan hemen sonra ve gece uyumadan önce bu işlemleri düzenli aralıklarla uygulamalıyız. 


Temizleme işlemine sabah ve akşam kendi cilt tipinize uygun olan ürünü yumuşak ve dairesel hareketlerle uygulayıp ardında bol ve soğuk su ile temizleyebilirsiniz. Bu işlem cilt yüzeyindeki kirleri ve yaşlanmaya sebep olan ölü hücrelerinden arınmaya yardımcı olur. Cildin doğal nemini bozmadan ciltte derinlemesine temizlik sağlar. 


Bir sonraki işlemimiz tonik. Cildimize toniği pamuk yardımıyla silmemiz temizleme işleminin ikinci adımıdır. Tonik temizlemeyi destekler, gözeneklerin nefes almasını ve sıkılaşmasın sağlar. 


Son olarak sıra serum ve nemlendiriciye geldi. Serum ve nemlendirici birbirini destekleyen iki ürün. Nemlendiriciden önce serum kullanmamızın oldukça önemli, nemlendiricinin etkisini iki kat artırmış oluyoruz böylece yüzde yüz verim almış oluyoruz. Cilt sorununuza uygun bi nemlendirici almanızı öneririm sivilce, siyah nokta, kızarıklık ya da kuruluk cildinize hangisi uygunsa tercih edip son işlemimizi de gerçekleştirip kendinize güzel ve verimli  bir cilt rutini oluşturabilirsiniz.