Cilt Bakım Ürünlerini Hangi Sırayla Kullanmalıyız?

Kullandığınız cilt bakım ürünlerinden en iyi verimi almak istiyorsanız hangi sırayla kullanmanız gerektiğine bir göz atalım.

Sadece yüzünüzü yıkayıp geçen insanlardan birisi değilseniz, kullandığınız ürünleri doğru sırayla uygulamanız önemli; çünkü yanlış sırayla kullanıldığı takdirde ürünlerin etkisini göremeyebilirsiniz. Cilt bakımında takip edilmesi gereken en basit kural ürünleri ince yapılıdan yoğun yapılıya doğru kullanmak ve aktif içerikli ürünleri aynı rutinde birden fazla kere kullanmamaktır.

1.Yüz Yıkama Jeli: İlk adım tahmin edilebileceği üzere cilt tipinize uygun bir temizleyici kullanmak. Dikkat etmeniz gereken şey ise alkol ve sülfattan gibi cildi çok kurutan içerikler barındıran temizleyicilerden uzak durmak.

2. Tonik: Eğer kullanıyorsanız tonikler her zaman yüzünüzü temizleyiciyle yıkadıktan sonra kullanılır. Tonikler nemlendirici/sakinleştirici ya da yüzünüzün pH dengesini düzenleyen asidik türde olabilir. Tonikleri pamukla ya da elinize dökerek yüzünüze direkt uygulayabilirsiniz. Fakat asidik bir tonik uyguladıysanız aynı rutininizde cildinizi daha fazla eksfoliye edecek ürünler kullanmamaya dikkat edin.

3. Serum: Serumlar ince yapılı ve çabuk emilen ürünlerdir. C vitamini, niacinamide, arbutin, peptit, nemlendirici serumlar dahil birçok farklı serum vardır. Cildinizin ihtiyacına göre anti-aging serumlar ya da cilt bariyerini onarmaya yönelik niacinamide gibi serumlar kullanabilirsiniz.

4. Retinol veya Retinoidler: Serumdan daha yoğun içerikli oldukları içim retinoller bir sonraki sırada gelir. Ayrıca retinollerin sadece gece rutininde kullanıldığını unutmayın.

5. Nemlendirici: Nemlendiriciler genelde yoğun yapılı olduklarından ince yapılı serumlar ve toniklerden sonra kullanılır. Nemlendiriciler aynı zamanda daha önce kullandığınız ürünleri yüzünüze hapseder ve cildin su ve nem kaybını önler.

6. Yağlar: Cilt bakım rutininde daha önce sıralanan ürünler kadar sık kullanılmasa da yağlar ve yağ içerikli serumlar bozulmuş cilt bariyerini düzeltmekte ve çok kuru ciltlerin daha fazla nemlendirilmesinde kullanılabilir. Önceki ürünlerin hepsinden daha yoğun olduğundan en son sırada uygulanır.

7. Güneş Kremi: Ne kullanırsanız kullanın, sabah rutininin son adımı her zaman güneş kremi olmalıdır. Özellikle yaz aylarında güneş kreminizi 2-3 saatte bir yenilemeyi unutmayın. Eğer yeniden sürmeye üşeniyorsanız, özellikle güneş kremini tazelemeye yönelik üretilmiş stick güneş kremlerine bakabilirsiniz.