Cimri

Molière'in Cimri'si Semaver Kumpanya'nın mükemmel performansı ve Tansu Biçer'in muhteşem yorumuyla sahnede!

Uzun zamandır yaptığım en doğru şey Molière'in yazdığı ve Semaver Kumpanya tarafından 5 sezondur Tansu Biçer'in yorumuyla sergilenen Cimri'ye gitmek oldu.

Serkan Keskin der susarım! Beni en çok etkileyen kısmı diyaloglarını seyircinin anlık tepkisine göre kusursuz doğaçlamasıydı. İzninizle sesimi duyurmak için bir platformum varken bunu bu performansı biraz daha övmek için kullanacağım. Vücut dilinin yazı diliyle harmanlanmış muhteşem uyumuydu izlediğim. Sadece karakterle değil sahneyle, dekorlarla bütünleşmişti usta oyuncu. Resmen bir tiyatro şöleniydi performansı. Tabii, yetenek beş yılın tecrübesiyle de birleşince sonuç haliyle mükemmellikti.

Bütün oyun baştan sonra kusursuz yazılmış bir şarkıydı. Aslında o kadar zamansız bir oyun ki... Paranın esiri olmuş Harpagon karakteri maalesef çok da uzaklarda arayacağımız bir karakter değil. Ama keşke hepsi onun kadar komik olsa. Ağlanacak halimize gülmeye alışmış bir jenerasyon olarak oldukça tanıdık gelen bir havası vardı oyunun. Hatta bunu yapmaya alıştığımız için izlediğimiz şeylerin sadece tiyatro sahnesinde kalması bir rahatlama hissi veriyordu. Belki de modern izleyiciyi hala mest etmesinin sebeplerinden biri budur. Kapitalist yabancılaşmaya gülmek, onu tiyatro sahnesine atmak gerçekliğini azaltıyordur belki. Yine de, bu kadar derin düşüncelere dalmaya gerek yok tabi. Oturup 2 saat boyunca incelemesinde kaybolmadan sadece güldürmek bu oyunun büyüsü. Açıkçası pandeminin başından beri bu kadar gülmemiştim. O yüzden eğer vakit bulabilirseniz biletler tükenmeden bu oyunun bir sonraki seansına gitmenizi tavsiye ederim. Hatta bunu borç bilirim.


Kapak Resmi: Cimri. (2021, December 14). Retrieved from https://www.dasdas.com.tr/cimri/