Çocukluğumuzun Unutulmaz Reklamı: Opet

Ben Opet'ten Mike...

1992 yılında Fikret Öztürk tarafından kurulan Opet, kuruluşundan bu yana alt yapı yatırımlarına büyük önem vermiştir. Bu sayede depolama kapasitesi de 2010 yılı itibarıyla 1.076.318 metreküpe ulaşmıştır. Opet, Türkiye'ye ilk kez 98 oktan kurşunsuz benzin getiren firma olarak da bilinir ve aynı zamanda Ultra Euro Diesel motorini Avrupa'dan önce Türk tüketicilerin kullanımına sunmuştur. 

  

Bugün itibariyle Türkiye'nin 2. büyük akaryakıt dağıtım şirketi olan Opet, SUNPET markası ile birlikte 1600'den fazla istasyona sahiptir. Bu başarı, Opet'in müşteri memnuniyetine verdiği önem ve sürekli olarak yatırım yaparak kendini geliştirmesi sayesinde elde edilmiştir. 

 

Opet markasına ait Fullforce reklamında reklam çekiciliklerinden mizahi çekicilik kullanılmıştır. Mike’ın rakibine laf sokuşları, bindiği arabanın konuşması ve yarış bitiminde rakibini langırt oynayarak beklemesi mizahi çekiciliğe örnektir. Reklamda Cem Yılmaz’ın oynaması ikna sanatlarından ethosu karşımıza çıkarır. Marka, ‘’Opet Fullforce arabanın hakkı!’’ sloganıyla da piyasaya çok iddialı bir giriş yapmayı başarmıştır.

2005 yılında hayatımıza giren bu reklamla bizim eve de babam bir Mike oyuncağıyla gelmişti. Ensesine bastıkça konuşan bu oyuncak bebek beni çok şaşırtmıştı. Reklamda kullandığı cümleleri ardı ardına söylüyordu.  Ne zaman reklam çıksa o oyuncak bebeğe koşarak aynı şeyleri mi tekrar ediyor diye kontrol ederdim. Opet, yetişkinlerin ilgilendiği bir marka olmasına rağmen çıkardığı Mike bebekle biz çocukları bile etkilemeyi başarmıştı.