Çok Sevilen Film Serileri Dizi Oluyor

Harry Potter Ve Alacakaranlık Serisi Dizi Oluyor

Çok sevilen ve izlenme rekorları kıran iki serinin dizi olacağı duyuruldu. İlk olarak Harry Potter daha sonra ise Alacakaranlık serisi sevenlerine müjdeli haberi verdi. Bu seriler içın yapımcılar ''10 yıllık dizi'' kavramını kullanıyorlar. Uzun süren aradan sonra sevenlerini mutlu eden bu haberler ile izleyecek dizi bulamayanların listeleri adeta bayram edicek.

Harry Potter Dizi Oluyor

Harry Potter serisi dizi oluyor. Harry Potter kitap serilerini okuyanların oldukça şikayet ettiği eksik sahneler bu dizi ile ekranda yerini alacak. Dizi HBO Max ‘te yayınlacak. Warner Bros Discovery 12 Nisan tarihinde hayranlarını sevindirecek haberi duyurdu. Dizi J.K Rowling yazdığı 7 kitabı esas alarak senaryosunu oluşturacak. Yapım film kadrosundan farklı bir kadro ile yol alacak. Dizinin her bir sezonu bir kitabı konu alacak. Böylece kitaptaki detayları da filme nazaran daha çok görebeliceğiz. Dizinin 7 sezon süreceğini öngörebiliyoruz. Film serisinden farklı olarak Rowling dizinin sadece yaratıcı kısmında yer alacak.

Yazar Rowling “Max’in kitaplarımın bütünlüğünü koruma taahhüdü benim için önemli ve yalnızca uzun bir televizyon dizisinin sağlayabileceği derinlik ve ayrıntı derecesine izin verecek bu yeni uyarlamanın bir parçası olmayı dört gözle bekliyorum.” Warner Bros Discovery bir basın açıklamasında, "Dizi, Harry Potter hayranlarının yirmi beş yılı aşkın süredir sevdiği fantastik ayrıntılarla, çok sevilen karakterlerle ve dramatik konumlarla dolu yeni nesil bir hayran kitlesine liderlik edecek yeni bir kadroya sahip olacak." dedi. 

Dizinin yayınlanmasıyla birlikte daha önce gündeme gelmiş bazı magazinsel olaylar tekrar gündeme gelmeye başladı. Rowling bir süredir cinsiyet tartışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamalarla tepkiler alıyordu, hatta bazı hayranları ünlü yazarın kitaplarını okumayarak ve uyarlanan filmleri izlemeyerek protesto da ediyordu. Aynı tutumlar bu diziye karşı sergilenip sergilenmeceği de ayrı bir merak konusu.

HBO Max dizinin duyurusunu da izleyicileri son derece meraklandıracak ve heyecanlandıracak şekilde yaptı. Hazırladığı kısa bir tanıtım videosu ile resmi duyurusunu yapmış oldu.



Alacakaranlık Dizi Oluyor

The Hollywood Reporter’ın (THR) konuya yakın kaynaklara dayandırdığı bir habere göre Twilight’ın haklarını elinde bulunduran yapım şirketi Lionsgate, serinin bir dizisi için çalışmalara başladı.

Alacakaranlık serisi 2008'den 2012 tarihine kadar 5 film şeklinde yayınlanmıştır. Yayınlandığı dönem hasılat rekorları kıran serinin başrollerinde Rober Pattinson, Kristen Stewart ve Taylor Lautner oynamıştır.


Bu seriyi tekrar canlandırmak ve Tv serisi haline geitirmek isteyen yapımcılar çalışmalara başlamıştır. Filmlerde olduğu gibi kitapla bütün halinde ilerleyecek olan dizi henüz daha tasarım aşamasındadır.



Yazar Stepheine Meyer’in de yapım kadrosunda yer alacağı dizinin henüz kadrosu ve nerede yayınlanacağı belli değil. Şu anda yapım ve tasarım aşamasında olduğu ve bu hikayeleri tekrar yaşatabilmek için yazar arayışında oldukları konuşuluyor.