Craig Breen: Brattby Belediye Başkanı

Craig Breen'in ardından.

2023 yılında düzenlenen Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) İsveç Rallisi'nde İrlandalı pilot Craig Breen'in eşsiz performansını hatırlayalım.

Zorlu bir 2022 sezonu geçiren Breen, 2023 yılı için eski takımı Hyundai ile anlaşmıştı. Sezonun kendisi için ilk yarışı olan İsveç'e eleştirilere cevap niteliğinde bir performansla yanıt vermeye ve yarışıyor olmanın tadını çıkarmaya gelmişti. Cuma sabahının ilk etabında mükemmel bir performans ortaya koyan sürücü en yakın rakibine 3,8 saniye fark atmıştı.

Daha sonra İsveç'in Umeå adlı kentine bağlı Brattby kasabasında düzenlenen öğleden sonraki ikinci etapta daha da iyi bir performans sergileyerek 7,8 saniye ile en hızlısı oldu. Etap sonunda verdiği röportajda bir kahkaha patlatmasının ardından "Bu etapta muhtemelen Brattby Belediye Başkanı olabilirim." şeklindeki meşhur sözlerini sarf etti.

Breen, 2023 İsveç Rallisi'ni ikinci sırada tamamladı ve maalesef bu onun katıldığı son WRC etkinliği olacaktı. 13 Nisan 2023 tarihinde, Hırvatistan Rallisi öncesi düzenlenen testlerde Craig Breen trajik bir şekilde hayatını kaybetti. Breen'in "SS2/5 Brattby" isimli etaplardaki performansına istinaden İrlandalı pilotu anmak adına 10,76 km'lik etabın adı #42 Brattby olarak değiştirildi.