Kalle Rovanpera Belçikalı takımla ilk kez pistte

Kalle Rovanpera, Belçikalı takımla ilk kez bir pist yarışında yer alacak!

İki kez Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) şampiyonu olan sporcu, Marc Goossens tarafından yönetilen Red Ant Racing takımıyla Porsche Carrera Cup Benelux'de yarışacak.

23 yaşındaki pilot, Kalle Rovanpera bu yıl WRC programında yarım sezon yarışma nedeninin “yeni şeyler keşfetmek” olduğunu açıkça belirtmişti. İki kez dünya şampiyonu olan Fin pilot, pist yarışlarını keşfetmek için Fernando Alonso'nun eski F3000 takım arkadaşı, Marc Goossens tarafından yönetilen Red Ant Racing ile bir araya geldi. Porsche Carrera Cup Benelux kapsamında Belçika, Hollanda, İtalya ve Avusturya'da düzenlenen yarışlarda yer alacak.

Fin pilot, maalesef 11 Mayıs'ta Spa-Francorchamps’ta düzenlenecek ve sezonun perde açılışı niteliğinde olan turunda, Toyota Gazoo Racing ile Portekiz Rallisi'nde yarışacağı gerekçesiyle, yer almayacak.

Programdaki altı etkinlikten dördünde yarışacak olan şampiyon pilot açıklamasında, “Porsche Carrera Cup, pist yarışlarını keşfetmem ve deneyimlemem için bir fırsat olacak.” dedi. “Red Ant Racing, gelecekteki yarış kariyerleri için akıl hocalığı yapacak genç yetenekler aramasıyla tanınan bir takım. Kendileriyle yaptığım görüşmelerin ardından hem takımın hem de şampiyonanın bana ilk yarışlarımı test etmek ve yarışmak için ideal bir ortam sunacağına ikna oldum. Hedefim, bir pist pilotu olarak kendimi geliştirmek.” diye devam etti.