Crazy Ex-Girlfriend İncelemesi

Takıntılı bir aşığın müzikalini inceleyelim.

Crazy Ex-Girlfriend, Rachel Bloom ve Aline Brosh McKenna tarafından yaratılan bir Amerikan müzikal komedisidir. Görsel efektleriyle, prodüksiyon ve müzikaller izlendiğinde dizinin arka planında ne kadar uğraş olduğu basit bir şekilde anlaşılabilmekte.

Eğer müzikal-komedi tarzını sevmiyorsanız bu diziyi takip etmekte zorlanabilirsiniz, zira her bölümde müzikal olan dizimizin her bölümünde 2 veya 3 müzikal de bulunabiliyor. Başlayalım dizimizi tanıtmaya.

Dizi, baş karakterimiz olan Rebecca'nın hayatıyla başlıyor. Rebecca Harward'da okumuş ve New York da avukatlık yapmaktadır. Birgün eski aşkı Josh Chen ile sokakta karşılaşır ve o an aslında hayatında mutlu olmadığını fark eder. Josh Chen uğruna çalıştığı bürodan ayrılır, hayatının aşkının yaşadığı Kaliforniya' ya taşınır.

Kaliforniya'da hukuk bürosunda ona bir iş veren Darryl Whitefeather, Rebbeca'ya romantik arayışında müttefik olan meslektaşı Paula Proctor ve adaçayı tavsiyesi için gittiği Heather Davis adlı bir komşuyla tanışır. Arkadaşlarıyla çok iyi anlaşmasına rağmen Josh Chen ile aynı iletişimi kurmakta zorlanır. Bu süreçte aşık olduğu adamın bir kız arkadaşı olduğunu öğrenir.

Sadece arkadaşlarının kalbini çalmakla kalmayan Rebecca bu sırada Josh'un kız arkadaşı Vannessa, Josh'un en yakın erkek arkadaşı Greg'i de etkilemeye çalışmaktadır. Ailesi ile arası çok kötü olan Rebecca'nın tek isteği sevgi ve ilgidir. Greg ile yaşadığı karmakarışık ilişki onu tatmin etmez bu sırada hala Josh un kalbine girmeye çalışan Rebecca günün sonunda bu görevini başarıyla tamamlar.

Fakat Rebecca'nın hedef belirlediği aşk yolunda, uyguladığı yöntemler etrafındaki insanları korkutmaya başlamıştır, takıntılı bir şekilde hedefinde olan Josh'a ulaşabilmek için, New York'ta başarılı olduğu büroyu bırakması. Onunla birlikte olabilmek için Josh ile Vannessa'nın 10 yıllık ilişkisini bitirtmeyi başarmasına rağmen hiçbir zaman tatmin olmayıp fazlasını istemesi onun arkadaşlarıyla arasındaki bağı koparmıştır.

Rebecca, sonunda amacına ulaşır ve Josh'dan evlenme teklifi alır. Hızlı bir şekilde evlenmeyi planlarlar fakat düğün günü onları bekleyen bir sürpriz vardır. Rebecca, düğün günlerinde Josh tarafından terk edilir ve düğüne gelmeyen Josh kendini o gün Rebecca'nın hayatını araştırırken bulur. Rebecca, geçmişinde öğretmenine takıntılı olan ve daha sonra üniversitede aşık olduğu biriyle ilgili takıntıları olan biri olarak tasvir edilir. Josh, Rebecca'nın üniversitede aşık olduğu kişinin evini yaktığını öğrendiğinde bu gerçek herkesi korkutmuştur.

Kimsenin onu sevmediğini düşünen Rebecca depresyona girmiştir, aslında herkesin isteği onun psikolojik tedavi olmasıdır ve sonuç olarak bu fikri kabul eder, tedaviye başlanır. Günün sonunda iyileşen Rebecca kendini sevmeye başlar.