Cruella

Estella'dan Cruella de Vil'e dönüşme hikâyesi.

1960'lı yıllarda Disney'e ait bir animasyon filminden uyarlanan Cruella filmi doğumundan itibaren moda tutkunu olan bir kızın hikâyesini anlatıyor. Emma Stone, Emma Thompson, Joel Fry, Paul Walter Hauser, Emily Beecham ve Kirby Howell-Baptiste'in yer aldığı filmin yönetmenliğini Craig Gillespie, hikâyesini Steve Zissis, Aline Brosh McKenna, Kelly Marcel, senaristliğini Dana Fox ve Tony McNamara üstlenmiştir.

Cruella filmi Estella adlı karakterinin doğumu ile başlıyor. Estella her zaman değişik saçları ve haraketleri ile dikkat çeken bir kızdır. Hep yaramazlıkları yüzünden sorun olan Estella okulu, annesini ve çevresine zor duruma düşürmesinden dolayı yaşadıkları kasabadan gitmek zorunda kalırlar.

Londra'ya giderken Estella'nın annesi Catherine eski bir tanıdığından yardım istemesi ve ölümüyle sonuçlanması yüzünden, Estella tek başına Londra'ya gider. İlk işi annesi ile yapacağı Regent's Park Çeşmesi'ne gitmek olan Estella, kimsesiz olduğu için ona yardım eden Horace ve Jasper'ın peşine takılır. Yıllarca Horace ve Jasper ile hırsızlık yaparak yaşayan Estella bir gün Jasper'ın yardımı ile Londra'nın ünlü modacısı Boranes'in Moda Evi'nde temizlikçi olarak işe başlar.

Estella kendini bildi bileli moda tasarımcı olmak isteyen, modayla hep ilgilenen birisi olmasından dolayı Boranes'in hayranı. Moda Evi'nde temizlikçi olarak başlayan Estella ümidini yitirmeden yeteneği fark edilmesi için uğraşmaya başlaması ile film daha macera dolu olmaya başlıyor.

Estella'nın Boranes'in gerçek yüzünü görmesi, arkadaşları ile sürekli tehlikeli planlar yaparken geçmişindeki gerçekleri öğrenmesi ve gittikçe modada gelişmesiyle görsel olarak ilgi çekici bir yapım oluyor Cruella filmi.

2021 yılında yayınlanan film de Estella'nın kendini tanıdıkça Cruella karakterinin arkadaşları ile arasının bozulmasına sebep olurken kim olmayı seçtiğini, birbiri ile karışmış hayatları, kıyafetlerin ve dekorların dikkat çekiciliğini ve komedi unsurlarıyla suç unsurlarının birleşmesini izliyoruz.