Daily Dose of Sunshine

Hepimiz normal ve anormal arasındaki sınırda duruyoruz.

Myungshın Üniversitesi Tıp Merkezi psikiyatri bölümünde geçen, 12 bölümlük mini dizi olan Daily Dose of Sunshine, 3 Kasım 2023 tarihinde Netflix' de yayınlandı.

Dahiliye bölümündeki üç yıllık hemşireliğini bırakıp psikiyatri hemşireliğine geçen Jung Da-eun etrafında dönen dizi, her bölümde farklı psikolojik rahatsızlıklar üzerinde duruyor.

Jung Da-eun karakteri hastaların isteklerine dikkat eden nazik bir hemşiredir ama dahiliyedeki arkadaşlarının sürekli şikâyet etmesinden dolayı bölüm değiştirmek zorunda kalır. Psikiyatri bölümünde hastalara daha dikkatli yaklaşması gerektiğini fark eden Da-eun daha iyi bir hemşire olmak için çok uğraşır.

Da-eun'nun ilk hastası bipolar bozukluğu olan bir kadındır. Hasta hiçbir zaman kendi kararlarını vermemiş, hep annesinin sözünü dinlemiş, annesi kimi istiyorsa onlarla arkadaşlık kurmuştur. Bir süre sonra asla özgür olmadığını düşünen hasta atak geçirirken soyunup dans etmeye başlamasıyla hastaneye yatırılır.

Birçok psikolojik hastalığa dikkat çeken dizi, ellerini sürekli çıtlatmasından dolayı takıntı hâline getirilmesi, iş yerinde yaşanan zorbalıkladan dolayı panik bozukluk yaşama ve intihar teşebbüsünde bulunulması, sanrı ve halüsinasyon görme, depresyon, psödodemans, dissosiyatif amnezmi, intihar eden kişinin çevresinin yaşadığı psikoz, TSSB hastalığı, capgras sendromu, BKB hastalığı gibi hastalıklar üzerinde duruyor.

Gerçek hastaların çevreyi dünyayı nasıl gördüğünü, hasta olana kadar nasıl bir süreçten geçtiklerini anlatan dizi, çevremizdeki böyle rahatsızlıkları olan kişilere karşı empati yapılması gerektiğine dair mesajlar içeriyor.

Başrollerini Park Bo-young, Jang Dong-yoon, Lee Jung-eun ve Yeon Woo-jin'nin üstlendiği Güney Kore dizisidir. Daily Dose of Sunshine dizisi hem samimi hem eğlenceli hem de duygusal bir dizidir.

Gerçek hayatta maruz kalınılan zorbalıkların birçok çeşidini gösteren dizi, insanların yaşadıklarını küçümsedikçe ne kadar ciddi boyutlara geldiğini ve arada katlanılmayacak duruma geldiğinde hayatımızın, ara vermemizin ne kadar önemli olduğunu anlatıyor.