Dava Johnny Depp'in!

Depp-Heard davası: Hakaret davasında 7 kişilik jüri çoğunlukla Depp'in yanında yer aldı.

Juri üyeleri uzun süren karar aşamasından sonra Depp'i haklı buldu. Depp'e tazminat olarak 15 milyon dolar verilmesini uygun gördü.

36 yaşındaki Heard ise, açılmış olan üç davadan birini kazandı ve 2 milyon dolar tazminat aldı.

2017'de olaylı bir şekilde yollarını ayıran Hollywood yıldızları, duruşmada sona eren ilişkilerini farklı iddialarla sundu.

Fairfax, Virginia'daki mahkeme, altı hafta sürdü.

Televizyonda yayınlanan davanın detayları, sosyal medyada da ilgiyle takip edildi.

Yaklaşık iki gün süren müzakerelerin ardından juri üyeleri Çarşamba günü, Bayan Heard'ın evliliğiyle ilgili ifadelerinin "yanlış" olduğunu ve kendisinin "saf bir kötülük" ile hareket ettiğini tespit etti.

Kararın arifesinde Bay Depp, Londra'da sahne aldığı konserde ayakta alkışlanarak sevenlerinin desteğini aldı.

Aynı gün yaptığı açıklamada, "Juri bana hayatımı geri verdi. Çok mutluyum." dedi. Sözlerine Latince ekleme yapan Depp, "Gerçek asla yok olmaz." dedi.

"Gerçeği ortaya çıkarma arayışımın, kendilerini benim durumumda bulan kadın ve erkeklere yardımcı olacağını ve onları destekleyenlerin asla pes etmemesini umuyorum."

Kararın okunması boyunca hüzünlü bir şekilde oturan Bayan Heard ise şu açıklamarı yaptı.

"Bu davayı kaybettiğim için üzgünüm. Ama bir Amerikalı olarak sahip olduğumu düşündüğüm bir hakkı - özgürce ve açıkça konuşma hakkını- kaybetmiş gibi göründüğüm için daha da üzgünüm."

"Bu kararın diğer kadınlar için ne anlama geldiği konusunda hayal kırıklığına uğradım. Bu bir gerileme. Zamanı, sesini yükselten bir kadının alenen utandırılıp aşağılanabileceği bir zamana geri götürüyor." dedi.

Bayan Heard'ın sözcülerinden biri karara itiraz etmeyi planladıklarını söyledi.


Kaynak: BBC