Decathlon İsminde Değişikliğe Gitti

Decathlon, dünya çapında faaliyet gösteren spor ekipmanı markası, Belçika’nın 3 şehrinde isim değişikliğine gitti. Şu anlık üç şehirle sınırlı olan bu isim değişikliğinin altında yatan neden ise bir pazarlama planıdır. 

Decathlon, yeni sürdürülebilirlik kampanyasını duyurmak için bu kampanya kapsamında Belçika’nın Namur, Evere ve Ghent kentlerindeki Decathlon mağazalarının tabelaları bir ay boyunca indirilerek, onların yerine “Nolhtaced” tabelası asılacak. Aynı zamanda ilgili mağazaların sosyal medya hesaplarına ve  web sitelerine de yeni logo eklenecek. Bu adımla müşterilerini “tersten alışveriş”e teşvik etmeye çalışan Decathlon, bu kampanya kapsamında kullanılmamış veya eski spor ürünlerinin onlara satılmasını sağlayarak ürünlerin garanti kapsamında tamir edilip yeniden geri dönüştürülüp satılabilmesine olanak sağlamayı planlamaktadır.

Satış yapan müşteriler ise yeni ekipman veya diğer ikinci el ürünlerde kullanabilecekleri iki yıl geçerliliği olan kuponlar kazanacak. Ayrıca isteyenler yeniden satılamayacak durumda olan ürünlerini geri dönüşüm için ücretsiz olarak mağazaya bırakacak.

Kampanya geçim sıkıntısına yaşayanlara umut ışığı oluyor

Bu girişimle aynı zamanda durumu olmayan, düşük gelirli tüketicilere ikinci el spor malzemeleri satın alma şansı vermektedir. Decathlon, Belçika’daki insanların 3’te 1’inin geçim sıkıntısından dolayı yeni spor giyim ürünleri alamamalarına, satın almayı ertelemelerine bir çözüm olarak da bu kampanyayı sundu.  Konu hakkında Joeri Moons(Decathlon Sürdürülebilirlik Müdürü) şu açıklamayı yaptı:

 “Klasik tüketim modelimizin değişmesi gerekiyor: Daha az yeni ürün satın alıp eski malzemeleri tamir ediyor ve ardından yeniden satıyor veya kiralıyoruz. Böylece tüketiciler aynı zamanda eşyalara eskisinden daha farklı bakmaya başlıyor. Önemli olan bir eşyaya sahip olmaktan ziyade o eşyanın kullanılabilir olması” 

 Şimdilik yalnızca Belçika ile sınırlı olan bu hareketin diğer ülkelerde hayata geçip geçmeyeceği ise henüz bilinmiyor.