Değersizleşmiş Değer

Hayatınızın bir döneminde yaşıyorsunuz, hayatınızı sorguluyorsunuz.

Hayatta mutlu olmadığımız yarınlarımızı, geçmişimizi sorguladığımız bir dönem vardır. Genç, çocuk ya da yaşlı olabilirsiniz ama bu dönem herkesin başından geçiyor.

Canınızın hiçbir şey yapmak istemediği hatalarınızı, doğrularınızı, keşkelerinizi kurcalayıp tekrar başa döndüğünüz bir süreç aslında burası.Sizler ben ne yapacağımı bilmiyorum yolumu kaybettim. Ne bir adım ileriye ne de bir adım geriye gidebiliyorum diyorsunuz. Kısacası bir amaç arayışı burası. Aslında bir nevi başlangıç evresi denilebilir.

İlk önce böyle düşüncelerle bardağınızın boş tarafı dolmuyor ya da dolu tarafı sizleri rahat bırakmıyor. Daha sonrasında aklınızın, kalbinizin ve vicdanınızın kesiştiği noktaya ulaşmaya çalışıyorsunuz. Bu boşluğun nedenlerini,size verdiği hissi, alacağınız aksiyonları kendi tartınızda ölçerek bir karara varıyorsunuz.

Sonuçlarıyla yüzleşmek de isteyebilirsiniz görmezden gelmekte. Bildiğim tek gerçek var. Oluruna bırakmanız gerektiği durumlarda su akıp yolunu buluyor zaten. Fakat sizin kendinizden başka çareniz olmadığı durumlarda görmezden gelmenin size bir faydası olmuyor. Sadece ertelemenizin bir sonucu olarak daha ağırıyla yüzleşmek zorunda kalıyorsunuz.

Biliçaltınız, gündelik hayatta yaşadıklarınız, kabullenemedikleriniz,kendinizi değersiz görmeniz bu dönemece giriş nedeniniz olabilir.

Bu durumda kendinizi suçlamanız pek doğru bir seçenek değildir. Eğer gerçekten hatalı (ama gerçekten) olduğunu düşünüyorsanız sonuçların sizi olgunlaştırmasına izin verin.Yani yaşananlardan ders çıkarın. Onlar sizin deneyiminiz olsun.

Farklı bir seçenek daha var. Çevrenizdeki insanların kendinizi hatalı hissetmenizi istiyor olabileceği.(Bence tehlikeli olan da bu.) Fark etmek zordur. Konduramamak diye bir şey var çünkü. Eninde sonunda anlıyorsunuz ama kendinizi yıpratmanıza sebep oluyor.

Emin olun ki yaşamınızın bir yerinde mutlaka yaşıyorsunuz. Halk arasında boşluğa düşme, hayatı sorgulama olarak da biliniyor aslında.(Belki şimdi daha tanıdık gelmiştir :) )

Ne zaman ve nasıl sonlanacağını sizden başkası bilemez. Çünkü karar merceği sizsiniz. Belki on dakika sürecek belki de aylar.

Şunu söylebilirim ki önemli olan çıkış noktası (bitişi de denilebilir). İlk başta da dediğim gibi bir amaç arayışı burası. Dönüm noktanız olabilir, yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Ne yapacağınızı da bilemeyebilirsiniz.Yaşayarak göreceğiz.


Başlığa değinmek isterim. Hayatınızı sorgularken birçok insan Neden sorusunu kendine sorar. Aslında neler yaratabileceğinin ve sınırlarının zirvesine ulaşamadığının farkında değildir.Yani kendi değerinin. Değersizlik hissi çevresini kaplar.Bu yüzden başlığı Değersizleşmiş Değer olarak adlandırdım.