Dijital Edebiyatın Türkiye'de Yeni Çatısı: Kitappad
Okurlara ve yazarlara yönelik yeni bir alternatif olan Kitappad hakkında kısa bilgi
Teknoloji günden güne hızla gelişmekte ve her sektörde kendini hissettirmektedir. Edebiyat dünyasında da bu hızlı gelişmenin farkında olarak ayak uydurmaya çalışmaktayız. Bilindiği üzere artık kitaplar sahaflar ve kitap mağazalarıyla sınırlı değil. Kitap yazmak için de illa tek çaremiz kâğıt ve kalem değil.
Teknolojinin sayesinde edebiyat ile olan bağımızı dijitale de taşıyarak büyük bir sanal dünya yaratıyoruz kendimize. Okurlar ve yazarlar dünyanın dört bir yanından birbirleriyle kontak kurabiliyor. Böylelikle geniş kitlelere ulaşılıyor. Bu içeriğimde de sizlere yeni bir platformdan bahsedeceğim!
Bildiğiniz üzere geçtiğimiz haziran ayında “Wattpad” isimli dünyaca ünlü edebiyat platformu ülkemizde yasaklandı. Bu durumun doğru yanları olduğu kadar yanlış tarafları da bolca mevcut. Birçok okur ve yazar bu durumdan ötürü mağdur olurken insanlar da doğal olarak kendilerine alternatifler aramaya başladı. Ben size kendi kullandığım ve kitaplarımı yayınladığım “Kitappad” platformundan bahsedeceğim arkadaşlar.
Kitappad henüz çok yeni bir uygulama ve bizim açımızdan en gurur verici yanı ise “yerli” bir uygulama olması. Bu yerli uygulama sayesinde tekrardan okur ve yazarlar olarak bir çatı altında toplanılması hedefleniyor. Yaş sınırlarına ve konulara dikkat edilen bu uygulamanın içinde şimdiden birçok kişi var. Üyelerin sanal zorbalıklara uğramaması adına gerekli önlemler alınırken Wattpad’in ülkemizde yasaklanmasına sebebiyet veren durumlar da göz önünde bulundurularak gerekli adımlar atılıyor. Açıkçası mevcut durumda kendimi en samimi hissedebildiğim platform diyebilirim. İçerisinde kitaplarımı aktif bir şekilde okuyan gerçek okuyucular ve muhteşem kalemler var! Umarım sizler de kitap yazıyorsanız bu alternatifi değerlendirirsiniz.