Dil öğrenmenin temel kuralları; Artık çok kolay! 

Günümüzde küreselleşen dünyanın gerektirdiği bir durumdur dil öğrenmek. Peki bir dili en kolay nasıl öğrenebilirsiniz? Bu yazı tam size göre

Toplumların birbiri ile olan ilişkisinin en temeli ortak bir dile sahip olmalarıdır. Dil olmazsa iletişim ve etkileşim de olmaz. Peki siz de dil öğrenmek istiyor ve bunu bir türlü başaramıyor musunuz?  Gelin yeni bir dil en kolay nasıl öğrenilir inceleyelim. 

Yeni bir dil öğrenmek sabır isteyen zor bir süreçtir ama bu durum yeni bir dil öğrenmeyi engellemez. Bir dili öğrenmenin en kolay yolu o dili hayatınızın orta yerine koymakla gerçekleşir. Yani siz bir bebek gibi yeniden öğrendiğinizi varsayarak taklitler ve bol bol dinlemeler yapmalısınız. Kendinizi gramer konularına boğarsanız dil öğrenmek sizin için işkence haline gelebilir.  

Öğrenmek istediğiniz dili öncelikle araştırın. O dilin konuşulduğu ülkeleri öğrenin. Bu sizin için bir ön hazırlık olacaktır. Daha sonrasında o dilin en çok kullanılan kelimelerini en çok kullanılan cümlelerle tekrar edin. Bu tekrarlarınızı sıklaştırın ve sürekli yeni kelime öğrenmeye devam ettirin. Bu aşama biraz zorlu olacaktır lakin pes etmez ve devam ederseniz zamanla o dildeki gelişiminizi siz de fark edeceksiniz.  

Belirli bir kelime sayısı ve cümle yapısı öğrenmeden kesinlikle gramer öğrenmeye çalışmayın. Aksi takdirde kafanız karışır ve pes edersiniz.  

Kelime öğrenme kısmında bahsedeceğim en önemli şey; kelimeleri ezberlemekten kaçının. Peki ezberlemeden yeni kelime nasıl öğrenilir? Kelimeleri bağlamları ile öğrenmelisiniz. Ana diliniz ile birebir çeviri olmayacak şekilde kafanızda bir kelime ağı oluşturmalısınız. Bu yöntemle beyninize yeni kelime kattıkça zihninizde bir kelime ağı olacak ve siz istemeseniz de kelimeler aklınızda kalmış olacaktır. 

Bir diğer önemli konu ise dinlemek izlemek ve taklit etmek. Bebekler bir dil öğrenirken gramer bilmez. Duyduklarını tekrar ederler. Yukarıda da bahsettiğim gibi siz de bir bebek edasıyla izlediğiniz ve dinlediklerinizi taklit etmelisiniz. Bu yöntem hem dili daha rahat öğrenmenizin önünü açar hem de telaffuzunuzu geliştirir. Daha sonrasında bütün bu çalışmalarınızı pratiğe dökün. Günümüzde sosyal medyada konuşma kulüpleri bulunmaktadır. Başka bir seçenek olarak yapay zeka sistemlerini önerebilirim. Yapay zeka ile sohbetler edebilir ve yanlışlarınızın farkına vararak düzeltebilirsiniz. 

Dil öğrenmek konusunda en önemli husus kesinlikle sabırdır. İlk başlarda çok zorlanacaksınız ama zamanla gelişiminizi fark edeceksiniz. Pes etmemek ve çalışmalarınızın devamlılığı çok önemlidir.