Disney Plus'ta Karlı Havada İçinizi Isıtacak 5 Film Önerisi

Çok severek izlediğim filmleri sizin için listeledim. Keyifli Okumalar Dilerim.

Kış aylarının tam da ortasındayken, karlı havanın hakim olduğu bu günlerde, elinizde sıcak içeceğinizle, yorganın altında keyifle izleyeceğiniz filmleri sizler için seçtim. Keyifli seyirler!

1.Buz Devri Serisi

Tam 20 bin yıl önce, harika olduğu kadar çok da tehlikeli olan bir dünyayı anlatan animasyon filminin seslendirme kadrosunda, Jack Black ,Vincent Cassel gibi isimleri dinliyoruz. Carlos Saldanha ve Chris Wedge 'in yönettiği filmde, işleri kendi bildiği gibi halletmeyi seven avare mamut Manfred ve hiç bir şey yapmadan yaşamaya bayılan tembel Sid'i izliyoruz.



2.Evde Tek Başına

Kevin, ailesi Fransa’ya tatile giderken yanlışlıkla evde unutulur. Yalnız kaldığını farkettiği anda, evini de hırsızlara karşı korumak zorunda kalacağını anlar. Harry ve Marv’ın niyeti, Kevin’in mahallesindeki tüm evleri soymaktır. Kevin’in evinin kolay lokma olmayacağını acı deneyimlerle öğreneceklerdir.

John Hughes’un senaryosunu yazdığı filmin yönetmeni ise Chris Colombus. Evde Tek Başına, vizyona girdiği dönemde büyük ilgi toplamış ve 2 devam filmi çekilmişti.


3.Güzel ve Çirkin

Bill Condon'ın yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerinde Emma Watson, Ewan McGregor, Luke Evans, Ian McKellen gibi oyuncular yer alıyor.

Walt Disney’in, geçmişte pek çok kez sinemaya uyarlanmış ve artık klasikleşen masal animasyonlarını, gerçek oyuncular kullanarak (live action) yeniden beyazperdeye aktaracağı bir dizi filmden ilki, dünyaca ünlü Fransız romancının Güzel ve Çirkin (Beauty and The Beast) masalı… Güzel ve Çirkin’in destansı aşkı, ilk olarak 1946’da, daha sonra 1991 yılında animasyon olarak ve nihayetinde 2014 senesinde gerçek insan uyarlamasıyla beyazperdede karşımıza çıktı. 


4.Narnia Günlükleri Serisi

Pevensie ailesi, savaş nedeni ile güvende olmadıkları ülkelerini tahliye ettiklerinde karşılaşacakları maceradan haberdar değildiler. Dört kardeş, bir profesörün yanında yaşamaya başlarlar. Bu sırada saklambaç oynayan en küçük kardeş Lucy, kendisini Narnia topraklarına götüren bir elbise dolabı keşfeder. Karlar altındaki Narnia tuhaf ama eşsiz yaratıklarla doludur. Beyaz Cadı Jadis tarafından da gözlenmektedir. Ailenin tüm çocukları bu dolabın içinden geçtiklerinde bambaşka bir dünya kurulur içlerinde. Hayvanların dile geldiği bu dünyanın yöneticisi Aslanı bulmaları ve Cadıyı da etkisiz hale getirmeleri gerekmektedir. Çocukların hayal dünyasını zengin kılan bu muhteşem kitaplar serisinin perdeye uyarlanışı Şrek’in yönetmeni Andrew Adamson’dan.

Gerçek dünyanın sıkıntılarından uzaklaşıp varolmasını hayalettiğimiz bir dünyaya açılan kapı.


5.Malefiz

Klasik Uyuyan Güzel masalına hiç kötünün tarafından bakmayı denediniz mi? Barışçıl bir orman krallığında büyüdüğü için huzurlu bir hayata sahip olan Malefiz, görkemli siyah kanatlara sahip güzel, saf ve genç bir kadındır, ta ki bir zamanlar inandığı adam olan Stephan topraklarının düzenini tehdit edinceye kadar… Malefiz, topraklarının koruyucusu olur ama acımasız bir ihanete uğrayınca o saf kalbi taşa dönüşür. Onun bu kadar kin ve öfke dolu olmasının nedeni budur, Aurora'yı 100 yıllık bir ölüme mahkum etmesi de tüm bu çektiği acıların sonucudur... Bu lanetin hikayesini anlatan filmin yönetmenliğini Robert Stromberg üstlenirken, başrol Malefiz'i Angelina Jolie canlandırıyor. Genç prenses ise Elle Fanning oynarken kendisine kadroda Sharlto Copley, Miranda Richardson, Sam Riley, Kenneth Cranham gibi tecrübeli oyuncular eşlik ediyor.