Dizi İnceleme - Space Force

Steve Carell'ın başrolde yer aldığı Netflix yapımı ABD Hava kuvvetlerinin kuruluşunu anlatan bir komedi dizisi.

The Office dizisi ile tanıdığımız Gref Daniels, Netflix dizisi Space Force ile yayına girdi.

Netflix komedi dizisi Space Force, bizlere ABD ordusunun en yeni kolu olan "Space Force"un 2024'e kadar Ay'a ayak basma çabalarını anlatıyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın kurmayı düşündüğü Space Force adlı özel askeri birlikten esinlenen komedi dizisi oyuncularıyla, yönetmenleriyle ve güncel bir olayı odak noktası almasıyla kesinlikle izlenmeli diyebileceğim diziler listeme girmeyi başardı.

Dizi General Mark Naird (Steve Carrell)’in üstlerin zorlaması ve emre uymak adına yeni kurulacak olan uzay kuvvetleri kolunun başına geçirilmesi ile başlıyor.

General Nair sert tavırları ve yıllarca askerlik yapılması ile tanınıyor. Ekibin içerisinde bulunan bilim insanlarından Dr. Mallory ise bilimsel, mantıksal yaklaşımları, kibirli ve uzay kuvvetlerinin büyük bir uluslararası savaş alanı hâline gelmesini engellemeye çalışması sebebiyle General Naird ile karşı karşıya gelerek bizleri hem güldürüp hem de konuya bağlamayı başarıyor.

Dizide ABD'ye bağlı Space Force ve Çin uzay kuvvetleri arasında yaşanan sürtüşmeler ve rekabetler çok komik bir şekilde dile getirilmiş. Çin’ e olsun, Trump ‘a olsun biraz siyasi ve politik göndermeler var.  Dizi sadece Çin ve Trump ile kalmamış yeri geldiğinde Microsoft'a bile gönderme yapmış ve en çok beğendim göndermelerden biriydi. Diziyi bu gönderme ile bitirdiler diyebirilim.

Karakter analizine geçecek olursak;

Mark R. Nair - Steven Carell (Space Force Generali)

Adam zaten komedi dizilerinin baş karakteri olduğu için kesinlikle tam yerine oturmuş. Dizide Askeri geçmişi olduğu için ciddi,özgüvenli ve kararlı bir yapısı var ama aynı zamanda kendi içerisinde ve çevresine karşı duyarlı ve komik bir karakter.


Dr. Adrian Mallory - John Malkovich (Bilim İnsanı)

Mallory, Savaşa karşı olan her türlü soruna karşı mantıksal ve bilimsel çözümler üretebilen Mars projesine kafayı takmış deli dolu bir bilim insanını, danışmanını canlandırmaktadır.


DR. CHEN KAIFANG - JIMMY O. YANG (Bilim İnsanı)

Dr. Chen, Dr. Mallory’nin yardımcısı ve ekibindeki önde gelen bilim adamlarından biri. Kendisi Pilot Angela Ali’ye aşıktır. Duygusal ve aynı zamanda çok zeki bir karakterdir. Dr. Mallory ile birlikte Mars projesini yürütmektedir.

2. sezondan sonra dizi devam etmedi en üzüldüğüm nokta bu oldu ama Space Force her şeye rağmen doya doya komedi ve eğlence dolu bir 2 sezon sundu bize.

Hafızamı unutup keşke tekrar izlesem diyebileceğim diziler kervanına katıldı :).