Dizilerden Konuşalım - Brooklyn Nine Nine

Sitcom Önerisi / Tekrar tekrar izleyeceğiniz o dizi

Brooklyn Nine Nine, polisiye-komedi türündeki televizyon dizisidir ve 8 sezondan oluşur. New York 99. Bölge karakolunda Jake Peralta ve ekibinin başından geçenleri konu alır. Dizi hem merak uyandıran polisiye olaylar ile hem de derinlemesine karakter analizi yapmanızı sağlayacak sıcak hikayesiyle sizi oldukça etkileyecek. Sitcom severlerin bildiği üzere, özel günler için yapılan bölümler oldukça güzeldir, Brooklyn Nine Nine için de fazlasıyla önemli. Cadılar bayramı bölümlerini izlerken hiç bitmesin isteyeceksiniz benden söylemesi :)

Karakterlerden kısaca bahsetmek gerekirse baş karakterimiz Jake Peralta, işinde çok başarılı ve rakip tanımaz bir dedektiftir. Hayatı kendi ve etrafındakiler için eğlenceli ve yaşanabilir kılmakta bir numaradır. Dışarıdan fazlasıyla çocuksu ve komik biri olarak görünen Jake, iç dünyasında inanılmaz duygusal ve sevecen biridir. Her karakterle ayrı ve anlamlı ilişkiler kurar, iletişimi güçlüdür ve herkes tarafından sevilir. Spoiler vermek olmaz fakat sevdikleri için her şeyi yapacak biri olması da onu ayrı öne çıkaran özelliğidir. 

Amy Santiago, karakolda Jake’in en büyük rakibi olan dedektiftir. Hırslı, başarılı ve sıkı kuralları olan bir kadındır. İş ve düzen konusunda takıntılı olan Amy, ideallerine ulaşmak için rakibi Jake ile sık sık iddiaya girer. Karakolun olmazsa olmazlarından olan Amy karakteri kendini her geçen bölüm biraz daha da sevdirir. 

Ray Holt, dizinin ilk bölümünde ekibin başına gelen polis şefidir. İş etiği, kuralları ve mesafeli olmasıyla tanınan Ray, başlangıçta Jake ile iletişim kurmakta zorlansa da sonrasında ekip için en önemli kişilerden biri olur.  

Charles Boyle ise dünyanın en sadık arkadaşıdır. Jake’e olan bağlılığı ve sevgisi ile tanınır ve oldukça tatlı bir karakterdir. Karışık aile ilişkileriyle diziye fazlasıyla renk katar. 

Gina Linetti karakteri tartışmasız dizinin ikonudur. Son derece iğneleyici ve zekice diyaloglar kuran Gina, herkes tarafından hem çok sevilen hem de kaçınılan biridir. İzlerken böyle biri gerçekte var mıdır sorusunu kendinize sormanıza sebep olacaktır. 

Terry Jeffords ise karakolun yoğurt aşığı kişisidir. Terry kızlarına ve yoğurtlarına dokunulmadığı sürece gayet anlayışlı, komik ve sevimli biridir. Irkçılık konusunun işlendiği bölümde kendisiyle bağ kurmanızı sağlayacak Terry, karakolun aranan yüzlerindendir. 

Rosa Diaz siniri ve deri ceketi ile karakolda nam salmıştır. Gizemli ve ilişkilerinde son derece mesafeli olan Rosa, duygusuz biri gibi görünse de seri ilerledikçe yakından tanıma fırsatı bulunan ve idealleri için cesur kararlardan kaçınmayan bir karakterdir. 

Scully ve Hitchcock ise karakolun ayrılmaz ikilisidir. Bütün günü yemek yemek ve oturmak olan bu iki eski dedektif, 30 yıllık partnerlerdir. İki yakın arkadaşları, kendi dünyalarında çalışırken ve karakolda zaman geçirirken görüyoruz. 

İzlerken kendinizi ekipten biri gibi hissedeceğiniz Brooklyn Nine Nine evreni, karakterlerin kurduğu ve gittikçe daha da yoğun hissedeceğiniz duygusal bağlar, eğlenceli ve sürükleyici polisiye olaylar, karakolda yaşanan iddialar ve tatlı atışmalarla kesinlikle izlenmeyi hak ediyor. Irkçılık, ebeveynlik, iş etiği ve kadın- erkek rol tipolojisine karşı keskin mesajlar içeren bu dizi oldukça önemli konulara da değinmektedir.  

Son olarak yazıyı Jake karakterinin favori repliği ile bitirelim. İyi seyirler!