Doğum Günleri Hakkında

Uzun süredir düşündüğüm şeyler

Her sene doğum günümle ilgili beklentiye girmemeye çalışırım. Her sene, o günün diğerlerinden farklı olmadığını, sadece yıllar önce hikayemin başladığını ve kendi miladım olduğunu hatırlatırım kendime. Bu, bana doğum günlerimin diğer günlerden daha özel olması gerekmediğini sadece benim için anlamlı olduğunu hatırlatıyor.

Özel bir gün olmasına gerek yok; sevdiğim herkesin benimle birlikte olmasına da. İnsanlar bazen doğum günlerinde kalabalık ve coşkulu kutlamalar bekler, ama ben artık o beklentiden sıyrılmayı öğrendim. Belki de bu, zamanla değişen önceliklerin bir yansıması. Ben onların her mutlu anında onların yanında değilken sırf onlardan beklemek bencillik gibi hissettiriyor.

Beni düşünüp çok iyi hediyeler almalarına da gerek yok. Hediyeler tabii ki güzel, ama önemli olanın maddi değerden çok, hatırlanmak ve değer verilmek olduğunu görüyorum. Bu yüzden, o günün anlamını, kutlamanın büyüklüğünden çok, içtenlikle yapılan küçük jestlerde arıyorum.

Bunlar olmadığı için değil, aksine, doğum günlerimi ve o günlerdeki anılarımı çok seviyorum. Ama sanırım artık eskisi kadar tatmin etmiyorlar beni. Belki de büyümenin, hayatı ve kutlamaları farklı gözlerle görmenin bir parçasıdır bu. Yine de, geçmişteki anılarımda her doğum günü, kalbimde özel bir yere sahip. İyi ki doğdum. İyi ki doğdun.