Dolap Kurcalama No.2: Sarah-Linh Tran

"O kız"ın dolabı.

Serinin ikinci yazısında daha sessiz sakin birisinin dolabını kurcalayacağım: Sarah Linh Tran. Tanımayanlar için önce onun hakkında kısa bi özet geçmek istiyorum.

Edebî bir yayıncı olan Sarah-Linh Tran, duyarlılığını, kelimelere olan düşkünlüğünü ve anlatı yaklaşımlarını serbest bir şekilde ifade edebileceği moda dünyasına bir yol çizdi. Moda dünyasına sonradan atılmasına rağmen tasarımlarında yarattığı minimalist, modern ve zarif çizgilerle moda dünyasının önde gelen isimlerinden biri haline geldi. Sessiz ve çok gözler önünde olmayan biri olmasına rağmen tarzı onun aksine baya bi ses getirmekte.

Şimdi gelelim onun basit ve zengin dolabını kurcalamaya. Ama bu sefer askıları şıngırdatmadan.

Sarah Linh Tran minimalistliğin vücut bulmuş hâli. Kombinlerine yaptığı zarif dokunuş ve ince detaylar onun bu kadar öne çıkmasını sağlayan etkenlerden biri. İlk bakışta çok basit gibi görünen bir tarz gibi olsa da o şeytanı detaylarda gizlemeyi seviyor.

Basit ancak etkileyici kesimler, sade renk paletleri ve temiz çizgiler onun imzası hâline gelmiş. Giysilerindeki sadelik, aynı zamanda güçlü ifadesiyle birleşiyor. Çağdaş ve gerçekten zamansız parçalarla 100 yıl geçse de o "o kız" olmaya devam edecek.

Sarah'ın dolabının vazgeçilmezlerinden olan en önemli şey sanırım bol kesim kumaş pantolonları. Midi etek ve tulum dışında tercih ettiği tek alt giyim diyebiliriz. Renk renk tercih ettiği bu kumaş pantolonlar sanırım bu durgun maskülen havayı yakalamasını sağlayan en büyük etken.

Yine salaş ve büyük çanta tercihleriyle rahatlığı her zaman hayatının bir parçası hâline getirdiğini anlıyoruz. Maskülen tarzını kırmak için genelde daha feminen ayakkabıları tercih edip makyaj ve aksesuar kullanmaması da tarzındaki sade ve minimalist dokunuşların en önemlilerinden.

Kısacası Sarah'ın dolabını kurcaladığımda sessiz renkler ve bol kalıplı kıyafetlerle karşılaştım. Deri topuklu botlar ya da feminen sandaletler de onun kullandığı tek aksesuarları. Ve "o " (Lemaire/ Fortune Croissant Bag) çantası.

Bu zamansız tarzıyla her yerde ve her zaman "o kız" olarak kalacak. Genel görünüşten çok detayların da önemli olduğunu, tarz olmak için çok çaba sarf etmek zorunda olunmadığını ve azın çokluğunu vurgulayan tarzıyla kendisi benim en büyük ilhamlarımdan.

love u <3