Döngüye Girmek

Her gününün aynı olduğunu, kısır bir döngüye girdiğini mi düşünüyorsun? O zaman bu yazı tam da sana göre. Keyifli okumalar.

Bazen hep aynı yolda yürüdüğümüzü, hep aynı rutin şeyleri yapıp durduğumuzu hissederiz.

Uyan, hazırlan, kahvaltı yap, okula veya işe git, çalış, okuldan veya işten çık, eve gel, yemek ye, dinlen, uyu. Tüm hafta boyunca aynı şeyler. Sonraki haftalarda da, daha sonraki haftalarda da.

Aslında hayat bu değil ama insanın üstüne yüklenen sorumluluklar var. Beklentiler, istekler, hedefler var. He rgün otobüste yorgun, bitkin, düşünceli insanlar görüyorum. Çünkü herkes bir şeyler uğruna çabalıyor.

Peki bu döngüden, bu rutinden nasıl çıkarız? Hayatın bu koşturmacasında nasıl nefes alabiliriz? Hayııırrrr, kişisel gelişim kitaplarındaki gibi net tavsiyeler vermeyeceğim tabii ki :) Ama kendi hayat mottom şu:

Hayat, hem kendini geliştirmek hem de aşmaktır. Eğer bir şey sürekli aynı durumda kalıyorsa, o zaman yaşamak sadece ölmemektir.

İşte tam da bu yüzden yazımın da başlığı gibi döngüden çıkmak için neleri seviyorsanız onları yapın, bu her şey olabilir. Size iyi gelen her şey. Mesela bana kedileri sevmek, onlarla vakit geçirmek, beslemek inanılmaz iyi geliyor ve en ufak boşluğumda bunu yapıyorum. Kendimi iyi hissediyorum. Siz de kendinizi iyi hissettiren şeyi bulun.

Döngüden çıkmanın bir diğer yolu da kendini geliştirmek ve aşmak. Kendime hep şu soruyu sorarım "bugün dünden daha iyi neler yaptım, yarın neler yapabilirim". Neyde kötü olduğumdan ziyade neyde iyi olduğumu biliyorum ve kusurlarımla uğraşmak yerine yeteneklerimin üzerine gidiyorum. Çünkü herkes her şeyi mükemmel yapamaz, biliyorum.

Ben döngüden böyle çıkıyorum. Bu hayata bir kere geliyoruz ve hayatımızı her gün aynı şeyleri yaparak geçirmek, kendimize yapacağımız en büyük kötülük olur. Umarım yazım size de ilham olmuştur. :)