Dram Konulu En İyi 3 Animasyon Filmi

Hikayesiyle hüzünlendiren en iyi 3 animasyon filmi.

İzlerken hikayesine aşık olacağınız, bir taraftan ağlatan bir tarafdan yüzünüze gülümseme bıraktıran 4 animasyon filmini inceliyoruz. Çizimleriye ve hikayesiyle izleyeni hayran bıraktıran en iyi 4 animasyon filmi.

Your Name(2016)

Japonya'nın kırsal kesiminde yaşayan Mitsuha, babasının belediye başkanı olması sebebiyle evde büyükannesi ve kız kardeşi ile yaşamaktadır. Babasının belediye seçimlerine katılmasında, kendisine karşı soğuk ve otoriter olmasından rahatsızdır. Aileden kalma Şhinto tapınağına sahip olan Mitsuha ve kardeşi bu geleneklerini memnun olmasa bile devam ettirmeye çalışmaktadır. Küçük kasabada yaşamaktan memnun olmayan ve Tokyo'daki yaşamı merak eden Mitsuha, orada yaşamayı içten içe arzulamaktadır. Taki ise Tokyo'da yaşayan ve okula giden sıradan bir öğrencidir. Aynı zamanda çok lüks olan İtalyan bir restaurantta çalışmaktadır. Boş zamanlarında ise arkadaşlarıyla Tokyo'nun elverişli ortamında gençliğini yaşamaktadır. Bir gün Mitsuha ve Taki bir sabah birbirlerinin bedenlerinde uyanırlar. Birbirlerini hiç tanımayan bu iki kişi rüya mı görüyorlar yoksa gerçekten ruhları birbirlerinin bedenlerine mi geçti ve neden geçtiğini öğrenmek için çok farklı bir maceraya atılmışlardır.

Wolf Children (2012)

Üniversiteye yeni başlayan Hana, okula gittiği sırada öğrenci olmayan ama derslere katılan bir gençle tanışır. Birlikte vakit geçirdikçe birbirine aşık olan çift evlenme kararı alırlar ve Hana çok önemli bir sırrı öğrenir. Aşık olduğu adamın aslında bir kurt adam olduğunu öğrenir. İlerleyen zamanlarda çiftin iki çocuğu olur. Büyük olan Yuki, küçük olan ise Ame'dir. Hana çocuklarını insan-kurt melezi oldukları için binbir zorluklarla tek başına büyütmek zorunda kalmıştır çünkü babaları avlanmak için dışarı çıktığı sırada ölmüştür. Çocuklarını elinden geldiğince iyi büyütmeye çabalayan Hana, büyüdüklerinde insan mı yoksa kurt olarak mı yaşamak istediklerine karar vermeleri için çocuklarıyla birlikte bir kurdun nasıl yaşaması gerektiği hakkında bilgilenmeye ve öğrenmeye başlar. Hikayenin sonunda gerçeği kabullenmek zorunda kalacaklardır.

Maquia: When the Promised Flower Blooms (2018)

İorph halkı savaştan uzakta medenice ve huzurla yaşayan bir halktır. Kendileri, dışardan bir kuvvet olmadığı sürece ölümsüz olan halk, bir gün yabancı bir ülkenin saldırısına uğrar. Düşman ülkeler bu halkın ölümsüzlüğünün peşindedir zira ömürleri yüzyıllar ile ifade edilir. Birçok İorph'luyu öldüren düşman güçler ülkeyi yerle bir ederek ülkenin prensesini kaçırırlar. Öksüz bir kız olan Maquia, saldırı sırasında ejderha tarafında kaçırılır ve ormanın ortasına düşer. Bu sırada annesi haydutlar tarafından öldürülmüş olan insan bir bebekle karşılaşır. Bebeği bırakamaz ve onu yanına alarak büyütmeye başlar. Bebekle birlikte birçok maceraya atılan, şehirden şehire gezecek olan Maquia'yı insan çocuğu ile zorlayıcı bir hayat beklemektedir.