Dün Gece Soho' da (Last Night in Soho)

Eloise Turner modayı 1960' larda buluyor.

İngiliz yapımı korku ve psikoloji içeren Dün Gece Soho'da filmi 2021 yılında yayınlanmıştır. Senaristliğini Edgar Wright ve Krysty Wilson-Cairns üstlenmiştir. Üniversiteyi yeni kazanan genç bir kızın hem kırsaldan sonra şehirde yaşamanın zorluklarına hem de zihinsel sağlını korumaya çalışmasını anlatan film de Thomasin McKenzie, Anya Taylor Joy, Matt Smith, Michael Ajao, Terence Stap gibi isimler yer alıyor. Edgar Wright yönetmenliğinde çekilen film nostalji ile günümüzü gerilim içererek sürükleyici bir şekilde anlatıyor.

Eloise Turner adlı genç kızın küçük bir yerde yaşarken başlayan Dün Gece Soho'da filmi Londra'da moda bölümünü kazanmasıyla devam ediyor. Eloise'den önce annesinin de Londra'da yaşamaya çalışması ama başaramamasından dolayı büyükannesi tarafından sürekli tembihlenir.

Eloise Turner annesinden kalma halüsinasyonla uğraşırken öğrenci yurdundaki arkadaşlarıyla anlaşamaması ile kendisine oda kiralar. Bayan Collins'in evinde katı kuralları olsa da tek başına yaşayacağı için mutlu olan Eloise her şartı kabul eder. Geceleri büyükannesinin alıştırdığı 1960'lar şarkıları ile uyumaya başlar.

Eloise'e uyuduğunda kendisini 1960'lardaki Londra'da bulması ile yepyeni bir dünya açılır. Sandie adında şarkıcı olmak isteyen bir kadınla tanışan Eloise, Sandie'yi kendi içinde yaşar.

Sandie, Cafe de Paris adlı bir mekanda şarkıcı olmak isteyen güzel dans eden birisidir. Bunun için bütün özgüveni ile sanatçı olması için Jack ile anlaşır. Jack'e aşık olan Sandie işler ilerledikçe işin gerçek yüzünü görür.

Sandie bu olayları yaşarken bütün duygularının en uç noktalarına kadar Eloise de yaşamaya başlar. İlk başta mutlu olan Eloise kıyafet çizerken Sandie'den ilham da alır.

Dün Gece Soho'da filminde hikâye gittikçe karışmaya başladıkça cinayetler artmaya ve Eloise karakteri tamamen rüya ile gerçeği karıştırır.

Filmi izlerken birçok kez Eloise karakteri ile gerçek ve hayal karışıyor, karakterin hastalığından mı böyle kafa karışıklığı yaşanıyor diye sürekli düşündürüyor. Dün Gece Soho'da filmi müzikleri, gerilimi ve ters köşe hikâyesi ile güzel bir film.