Düşük Bütçeli Date Önerileri

Bütçe dostu ve yaratıcı randevu tavsiyeleri :)

Refah seviyemizin gitgide düştüğü bugünlerde sevdiklerimizle zaman geçirmek bile çok masraflı olabiliyor. Buna çözüm bulmak için birkaç date önerisiyle geldim!

1) Kilden Biblo Yapabilirsiniz

Herhangi bir kırtasiyeden seramik hamuru veya kil -hatta oyun hamuru bile olabilir- alın ve pinterestten seçtiğiniz modelleri yapmaya çalışın. Ya da istediğiniz bir hayvanı, vazoyu, şekilleri hayal gücünüze göre yapabilirsiniz. Yaptığınız şeylerin çirkinliğinin, güzelliğinin pek önemi yok; burada önemli olan sohbet-muhabbet eşliğinde kaliteli zaman geçirmek. :)

2) Birlikte Resim Yapabilirsiniz

Sanattan ilerlemeye devam... Birer tuval, resim defteri veya A4 kağıdı alın ve birbirinize ne çizdiğinizi göstermeden resme devam edin. 5 dakikada bir kağıtları değiştirin ve birbirinizin çizdiği resimleri tamamen kendi zevkinize göre devam ettirin.

Veya... Belirli bir hayvan, şekil, kişi, pinterestten herhangi bir şey belirleyip onu çizmeye çalışabilirsiniz. Eğlence katmak için beş dakikada bir kağıtları değiştirebilirsiniz ya da değiştirmeden devam edebilirsiniz.

3) Şiir Gecesi/Günü Düzenleyebilirsiniz

Edebiyatla içli dışlı olan çiftlere şiddetle bu aktiviteyi tavsiye ediyorum! Evde, parkta, sahilde, göl kenarında... İstediğiniz yerde, önceden seçtiğiniz şiirleri birbirinize okuyun. Daha sonra neden bu şiiri seçtiğinizi, neden şiiri beğenip beğenmediğinizi konuşun; yoruma ve eleştiriye açık olun.

İsterseniz şöyle de yapabilirsiniz: Beşer tane rastgele kelime belirleyin (mesela bunu chatgpt'den isteyebilirsiniz) ve belirli bir süre içerisinde (5-10 dk arası tavsiyemdir) bu kelimelerle anlamlı bir şiir yazmayı deneyin. Satır, dörtlük, nazım birimi kısıtlaması yok! Ancak zorlaştırmak için kural ekleyebilirsiniz, her şey size kalmış.

4) Evde Romantik Bir Akşam Yemeği Yiyebilirsin

Karnınız acıktı, dışarda iki kişi yemek yemek isteseniz en kötü 300-400 lira gidiyor. (Tavuk dönerin bile ortalama fiyatı 150 lira...) Bu yüzden evde aynı fiyata çok daha iyi yemekler yapabilirsiniz! (Paketli karides alıp birazcık yağla birlikte tavada pişirin, arzunuza göre sarımsak, yeşillik ekleyebilirsiniz; makarna haşlayın, süzün ve pişmiş karidesleri makarnaya atın. Bu tarif maksimum 320 lira tutuyor ve 4 tabak karidesli makarna çıkıyor.) İsterseniz sadece salçalı makarna yapın, doyurucu sandviçler yapın. Bundan sonrası lüks bir lokantadaymış gibi davranmak: Masayı boşaltın, tercihen bir örtü serin, bir veya birkaç tane mum yakın. Yemeklerinizi alın ve karşılıklı oturun. (Kırmızı şarap da çok iyi gider, "düşük bütçeli" olmaz diye zorunlu tutmadım) Mum ışığında sohbet ederek romantik bir akşam yemeği yiyin. Telefona bakmak (mühim bir şey olmadığı sürece) yok! Gününüz hakkında konuşun, izlediğiniz ya da izlemeyi planladığınız dizi hakkında konuşun. Gerçekten bir restorandaymış gibi davranın; işi daha da gerçekçi kılmak için dışarı çıkıyormuşçasına şık giyinip, makyaj yapıp, takı takabilirsiniz gibi...

(Bu arada resim, anlattığım şeyden çok bağımsız ama beğendiğim için ekledim.)

Umuyorum ki hoşunuza gidecek, güzel zaman geçirmenizi sağlayacak öneriler olmuştur. Keyifli "date"ler, iyi haftalar dilerim!