Kendinizi İyi Hissettirecek Bazı Aktiviteler

Size iyi gelebilecek 6 aktivite!

Çağımızın yaygın ama çaresinin de kendimizde bulunduğu bir hastalık var; üşengeçlik. Çoğumuz pandemide üşengeçliği hayatımıza daha da yerleştirdik. Yaş farketmeksizin hepimiz bir şeylere üşeniyoruz. Aslında basit gibi görünüp ertelediğimiz şeylerle o kadar büyük bir zaman kaybediyoruz ki farkında değiliz, farkında olsak bile harekete geçmek gerçekten bazen zor olabiliyor.

"Çok sıkılıyorum, yapacak hiçbir şeyim yok" diyen insan o kadar fazla ki bende zaman zaman bu düşüncedeyim fakat hayat hiçbir şey yapmamak için o kadar kısa ki bu zamanı iyi değerlendirmeyi bazen unutuyoruz. Bu noktalarda kendimizi daha iyi hissetmek için harekete geçmek bazen zor görünsede bu zorlukları aştıktan sonra "kendim için yaptım" mutluluğu gerçekten iyi hissettiriyor. Öyle ki çoğumuz film izlemeye bile üşenir olduk. Film izleme kararını alıp bir film seçinceye kadar çok vakit geçiyoruz ve bir tıkla hallolacak çok basit bir şeyi uzatıp stres oluyoruz. Aslında basit gibi görünüp hayatımızdan büyük vakitler çalan "hiçbir şey yapmama" olayını azaltmak adına kendimin de uyguladığı birkaç tavsiye vereceğim. Umarım yararlı olur ve size iyi gelen şeyleri keşfe düşmek için bir başlangıç yaparsınız. Çünkü İnsan kendine iyi gelen şeyleri keşfedebilmeli ve biz bu konuda çok eksiğiz. Her şeyin çok güzel olduğu bir zamana denk gelmedik evet! Fakat kendimizi iyi hissetmek için yapacağımız en küçük şey bile bizi daha pozitif daha umutlu bireylere dönüşmemize yardımcı olur. Ki umuda özellikle bu dönemde hepimizin çok ihtiyacı var.

Bu nedenle sizinle bana iyi gelen aktivelerden birkaçını paylaşacağım, beğenirseniz sizinde tavsiyeleriniz ile bunu bir seriye döndürüp daha çok insanın kendine iyi gelecek aktiviteler bulmalarına yardımcı olabiliriz :)

1- EVDE SERAMİK YAPIMI

Kendi küllüklerinizi, tütsülüklerinizi, kupalarınızı yapmak bayağı zevkli ve ekonomik bir olay. Başlarda şekil vermekte biraz zorlanabilirsiniz ki başlarda mükemmel işçiliklerden ziyade boyamaya yüklenirseniz daha sürdürülebilir bir aktivite olacaktır.


2- SAYILARLA BOYAMA

Sayılarla boyama sonucuna bakılırsa çok tatmin edici bir aktivite. Sevdiğiniz bir tabloyu kolaylık-zorluk seviyelerine göre seçip sayıların bulunduğu kutucukları o sayıların yazılı olduğu minik boyalarla boyayınca tabloyu tamamlamış oluyorsunuz. Odanızı kendi boyadığınız tablolarla doldurabilirsiniz.

3- TAŞ BOYAMA

Setleri de satılan bu aktiviteyi isterseniz sıfır maliyetle yapabilirsiniz. Yoldan topladığınız taşları akrilik boyalarınız veya sulu boyalarınızla boyayabilirsiniz. Daha hoş görünmesi için boyama işleminizden sonra parlatıcı ojenizle taşınızı parlatabilirsiniz.

4- FİLM DEFTERİ

Film seçmekte vakit kaybediyorsanız araştırma süresinde ilginizi çeken, daha önceden izlemek istediğiniz ya da izlemeyi sevdiğiniz türden filmlerin bir listesini minik bir deftere not edip sıradan izleme yapabilirsiniz bu işinizi oldukça kolaylaştırır.



5- KİTAP/FİLM KOMBİNASYONLARI

Okuğunuz kitapların filmi varsa izleyip hikayenin nasıl işlendiğini görmek gayet zevkli bir aktivite ya da çok severek izlediğiniz bir filmin kitabı varsa okuyup eksiklikleri görmek.

6- GÜNLÜK TUTMAK

Gün içinde yaşadıklarımızı günü gününe yazmasak bile bazı hislerimizi bir deftere yazmak bayağı iyi geliyor. Yıllar sonra o defteri okuyup geçirdiğiniz değişimi görmek bu işin en zevkli yanı.

Bazı insanların yetenek adı altına sığınarak bazı aktivilerden uzak durduğunu görüyorum. Peki kendimizi iyi hissedebilmek adına yaptığımız bu aktivitelerde mükemmel başarılı olmak zorunda mıyız? Değiliz! Başarı insanı tatmin etsede emin olun sıfırdan bir hobi edinip o hobide ilerleme kaydettiğinizi görmek çok daha zevkli oluyor. Demem o ki yaptığınız aktivitenin birincil amacı size kendinizi iyi hissettirmesi olsun. Size iyi gelecek aktiviteleri denemekten kaçmayın!


Benim yaparken kendimi iyi hissettiğim aktivitelerden bazılarını sizinle paylaştım. Daha fazla tavsiye isterseniz ve sizinde kendinize iyi gelen, insanlara iyi geleceğini düşündüğünüz aktiviteleriniz varsa yorumlara yazarsanız sevinirim. Kendinize iyi gelecek şeyler keşfetmeniz dileğiyle :)