Ekonomik Protein Kaynakları

Daha önce duymadığınız protein kaynaklarını bu içerikte bulabilirsiniz.

Ekonomik protein kaynakları, günümüzde pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Bu içerikte, ekonomik protein kaynaklarını inceleyeceğiz. Yapılan araştırmalar sonucunda, çok çeşitli ürünlerin yüksek oranda protein içerdiği anlaşılmıştır. 

Ekonomik protein kaynaklarının neler olduğunu öğrenmek istiyorsanız, bu yazımız tam size göre!

Tavuk Ciğeri

Ekonomik protein kaynakları listesindeki ilk besin tavuk ciğeridir. Çok uygun fiyatı ve hayli yüksek protein miktarı ile tavuk ciğeri son derece lezzetli bir seçenektir. Tavuk ciğeri sakatat grubuna ait olduğundan yüksek oranda kolesterol içerir. Bu nedenle doktorlar tavuk ciğerinin haftada bir kez tüketilmesini önermektedir.

Aslında, tavuk ciğeri Türkiye standartlarında ucuz olmasından dolayı pek çok kişi tarafından kalitesiz bir besin gibi değerlendirilir. Aksine bu durum, tavuk ciğerini herkes tarafından bilinmeyen, güçlü protein kaynağı yapar! Tavuk ciğeri dünyanın dört bir yanında yüksek tüketim oranına sahiptir.

Ortalama olarak 100 gr tavuk ciğeri:

  • 0,9 gr karbonhidrat,
  • 24,5 gr protein,
  • 4,8 gr yağ içerir.

Lor Peyniri

Ekonomik protein kaynakları arasında lor peynirinin yeri oldukça önemlidir. Ayrıca, lor peyniri protein açısından zengin olup düşük yağ oranı ile çok sağlıklı bir peynir türüdür. Özellikle diğer peynir türlerine kıyasla kaliteli bir besindir.

Ek olarak, lor peyniri ekonomik fiyatı ile hemen hemen her süpermarkette satılan bir üründür. Üstüne üstlük lor peyniri kalsiyum açısından çok zengindir. Lezzetli tadı ile yalnızca kahvaltıda değil, günün her saatinde tüketebilirsiniz.

Ortalama olarak 100 gr lor peyniri:

  • 3,3 gr karbonhidrat,
  • 19 gr protein ve 
  • 2,2 gr yağ içerir.

Yer Fıstığı Ezmesi

Ekonomik protein kaynakları arasından bir diğeri, halk arasında fıstık ezmesi olarak bilinen yer fıstığı ezmesidir. Yer fıstığı ezmesi, sürülebilir formu ile lezzetli ekmek dilimleri yapmanıza imkan sağlar. Bol miktarda sağlıklı yağ içerir.

Bununla birlikte çözünebilir yapısı ile yer fıstığını süt ile karıştırabilir, mısır gevreği ve yulaf ezmesi tariflerinizin içine ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda, yer fıstığı ezmesi fiyat açısından çok uygun olması ve kolay tüketilebilir olması ile memnuniyet sunmaktadır. 

Ortalama olarak 100 gr yer fıstığı ezmesi:

  • 22,3 gr karbonhidrat,
  • 22,2 gr protein ve
  • 51,4 gr yağ içerir.

Yulaf Ezmesi

Ekonomik protein kaynakları hakkında inceleme yapıyorsak yulaf ezmesinden bahsetmemek imkansızdır. Yulaf ezmesi, mutfakta eşsiz kıvamlar yaratmanıza yardımcı olur. Son yıllarda popüler olan yulaf ezmesini sabah kahvaltısı dahil tüm öğünlerde yiyebilirsiniz.

Benzer doğrultuda, yulaf ezmesini mutfak robotundan geçirerek un haline getirebilirsiniz. Böylece protein açısından zengin birbirinden lezzetli kekler pişirebilirsiniz. Son olarka, yulaf ezmesi lif açısından zengin bir besindir. Lif, sindirimde kolaylık sağlayan bir çeşit karbonhidrattır. 

Yaklaşık olarak 100 gr yulaf ezmesi:

  • 56,2 gr karbonhidrat,
  • 13,9 gr protein,
  • 7,4 gr yağ içerir.

Bu yazımızda ekonomik protein kaynakları hakkında konuşmuş olduk. Dilerseniz, düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşabilir ve bildiğiniz diğer ekonomik protein kaynaklarını yorumlara yazabilirsiniz. Bir de, bu içeriği sevdiklerinize gönderebilirsiniz.