En Güzel 5 Film Soundtrack Albümü

Bu içerikte sizler için birbirinden güzel beş adet film soundtrackini derledim. Keyifli okumalar ve dinlemeler :)

İzledikten sonra insanları hayran bırakan ve uzun müddet etkisinden çıkılamayan birçok filmde yalnızca senaryo, oyunculuklar, sinematografi veya yönetmenlik değil, aynı zamanda soundtracklerin etkisi de su götürmezdir. Seçilen ve kullanılan müziklerin, yaratılan bestelerin filmlerde oluşturdukları etki ve başarıya oldukça büyük bir oranda katkısı olmaktadır.

Günümüzde her ne kadar eskiye kıyasla film CD'lerinin satışları azalmış ve neredeyse piyasadan kalkma noktasına gelmişse de bir zamanlar koşa koşa satın aldığımız filmlerin CD'leri kadar soundtrackleri de talep görmekteydi. Şimdilerde soundtrack albümler, ülkemizde CD olarak satın alınamasa bile dijital platformlar sayesinde hâlâ gerek Türkiye gerek birçok ülkede online şekilde satın alınmaktadır.

Filmlerde ve dizilerde seyirciyi o büyülü atmosfere sokan soundtrackler, film dışında da bireylerin, günlük hayatta sıklıkla dinlenmesi bakımından tercih edilmeye devam edilmektedir.

Aşağıda bulunan en güzel beş adet film soundtracklerini sizler için derledim. Bu liste tamamen kişiseldir. Eğer sizlerin de beğendiğiniz soundtrackler var ise yorumlara yazabilirsiniz.

Keyifli dinlemeler :)

Call Me By Your Name (2017)

Jane Eyre (2011)

The Shape Of Water (2017)


Anna Karenina (2012)

Joker (2019)


Görseller:

Wikipedia


Kapak Görseli:

https://www.google.com/search?q=cinema&sxsrf=ALiCzsbKlWPpEQWqQiTm9mmKf45hs71zTA:1667132961182&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiB2Maf-of7AhX5X_EDHepJBRsQ_AUoAnoECAEQBA&biw=1396&bih=685&dpr=1.38#imgrc=p5LzQHf2wQjjLM&imgdii=jBZ03Y3oalcedM