Etkili İletişim Nedir?

Karşımızdaki insan ile iletişim kurarken onun ne bildiğinin ve ne bilmediğinin farkında olmamız çok büyük önem taşır.

Öncelikle kelime anlamı olarak “İletişim” kişiler arası duygu, düşünce, deneyim, tecrübe, bilgi ve haberlerin karşılıklı olarak aktarılmasıdır. İletişim, insanların en temel ihtiyaçlarından birisidir. Hemen herkes iletişimin ne olduğunu ve nasıl kurulmasını gerektiğini bilir. İletişim becerisi, bireyin karşısındaki birey ya da bireylerle doğru ve etkili bir biçimde iletişimi başlatmak ve bunun devamlılığını sağlayan becerilerdir. İletişim becerileri, başkalarını anlamanıza ve anlayışlı bir birey olmamıza olanak tanır. Bunlar, fikirleri başkalarına etkili bir şekilde iletmek, konuşmaları aktif olarak dinlemek, geri bildirim alıp vermek ve topluluk önünde konuşmayı içerir fakat sadece bunlarla da sınırlı değildir. İletişim becerileri, bilgi verirken ve bilgi alırken kullandığımız yeteneklerdir. İletişim becerileri başlıca gözlemleme, konuşma, dinleme ve empati kurmayı içerir. Yüz yüze iletişim, telefon görüşmeleri ve e-posta ve sosyal medya gibi dijital iletişimler yoluyla nasıl iletişim kurulacağı konusundaki farklılıkları anlamak da yararlıdır.

Etkili bir iletişimci olmak için uygulayabileceğimiz farklı iletişim becerileri türleri vardır. Bu becerilerin çoğu birlikte çalışarak iletişim becerilerini mümkün olduğunca farklı bağlamlarda uygulamayı önemli hale getirir.

Aktif dinleme: Aktif dinleme, sizinle konuşan kişiye dikkat kesilmek anlamına gelir. Aktif dinleyici olan insanlar, başkalarına gösterdikleri ilgi ve saygı nedeniyle takdir görürler. Basit gibi görünse de bu, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi zor olabilecek bir beceridir. Konuşmacıya odaklanarak cep telefonu, dizüstü bilgisayarı veya diğer dikkat dağıtıcı şeylerden kaçınarak ve düşünceli bir şekilde yanıt vermek için sorular, yorumlar veya fikirler hazırlayarak aktif bir dinleyici olabiliriz.

İletişim tarzımızın hedef kitleye yönelik olması: Her insan ve her topluluk için farklı farklı iletişim tarzları uygulanmaktadır. İletişim becerilerimizden en iyi şekilde yararlanmak için, hedef kitlemizi ve onlarla iletişim kurmanın en etkili biçimini tasarlamak önemlidir. Herkesin kendine özgü bir iletişim tarzı vardır. Unutulmamalıdır ki her kişi için aynı iletişim tekniği işe yaramaz. Bu nedenle farklı insanlara farklı tekniklerle gitmemiz önemlidir. Her birey farklı karakterlere ve kişiliklere sahiptir. Karşımızdaki insan ile iletişim kurarken onun ne bildiğinin ve ne bilmediğinin farkında olmamız çok büyük önem taşır. Böylece hem kendi zamanımızı hem de karşımızdaki kişinin zamanının boşa harcamamış oluruz.

Geri bildirim: Güçlü iletişimciler, yapılan geri bildirimleri kabul eder ve başkalarına yapıcı geri bildirimlerde bulunurlar. Geri bildirim her zaman soruları yanıtlamalı, çözümler sağlamalı ve iletişimi güçlendirmeye yönelik olmalıdır.

Diksiyon, üslup ve sesi etkili kullanma: Konuşurken net, akıcı, duyulabilir olmak, kelimeleri düzgün telaffuz etmek önemlidir. Çeşitli ortamlarda duyulabilmemiz için konuşma sesimizi ayarlamak bir beceridir ve etkili bir şekilde iletişim kurmak çok önemlidir. Kullandığımız kelimeler, ses tonumuz ve üslubumuz iyi ayarlanmalıdır. Bazı ortamlarda çok yüksek sesle konuşmak saygısızca veya garip gelebilir. Emin değilseniz, başkalarının nasıl iletişim kurduğunu görmek için mimik ve jestleri okumak yarar sağlar.

Sözsüz ipuçlarını anlama: Beden dili, yüz ifadeleri ve göz teması gibi sözel olmayan ipuçları yoluyla da çok fazla iletişim gerçekleştirilir. Birini dinlerken, onun jest ve mimiklerine, beden dilinin neler söylediğine de dikkat etmeliyiz. Aynı şekilde, başkalarına doğru izlenim verdiğimizden emin olmak için iletişim kurarken beden dilimizin bilincinde olmalıyız.

Empati: Empati, başkalarının duygularını anlayabilmek ve paylaşabilmek anlamına gelir. Bu iletişim becerisi çok önemlidir. Karşımızdaki insanların duygularını anlamamız ve uygun bir yanıt vermek önemlidir. Örneğin, biri öfkesini veya hayal kırıklığını ifade ediyorsa empati yaparak karşımızdaki kişiyi anladığımızı belli etmemiz gerekir.

Saygı duymak: Saygının en önemli yönü, iletişimi ne zaman başlatacağını ve nasıl yanıt vereceğini bilmektir. Bir iletişimde karşıdaki kişinin lafını kesmeden bekleyerek konuşmasına izin vermek, önemli bir iletişim becerisi olarak görülür. Saygılı bir şekilde iletişim kurmak, aynı zamanda bir başkasıyla zamanınızı akıllıca kullanmak anlamına gelir. Karşımızdaki kişiyi dinlediğimizi belli etmek, net sorular sormak ve size sorulan sorulara eksiksiz yanıt vermek önemlidir.

Samimi olmak: Arkadaşlıklarda dürüstlük ve nezaket gibi özellikler genellikle güven ve anlayışı teşvik eder. Aynı özellikler çalışma hayatındaki ilişkilerimizde de önemlidir. Başkalarıyla iletişim kurarken olumlu bir tavırla yaklaşıp, açık fikirli olmalı ve doğru sorular sorarak iletişimi daha etkili hale getirebiliriz. Birine o gün nasıl hissettiğini sormak, konuşurken gülümsemek veya iltifat etmek gibi küçük jestler insanlarla verimli ilişkiler geliştirmemize yardımcı olabilir.

Kendinden emin olmak: Hayatımızın her alanında insanlara karşı net olmak ve bir duruş sergilemek, güvenle beyan edilen fikirlere olumlu dönüt alma olasılığını daha da yükseltir. Birine hitap ederken göz teması kurmak, dik oturmak ve önceden hazırlanmak gibi kendinden emin görünmenin birçok yolu bulunmaktadır. Kendinden emin olarak kurulan iletişim hayatımızın her alanında bizi biraz daha öne çıkartacaktır.