Evdeki terapistim: Melisa Çayı

Gerginliğe ket vuracak çay önerisi.

Gergin olmak bazen yakamı kurtaramadığım ruh hallerimden biri olabiliyor. İnsan olmanın sonuçlarından biri de her zaman iyi bir modda veya bizi konfor alanından çok da uzaklaştırmayacak durumlarda olamayacağımız gerçeği. Çevreye hatta bize olumsuz bir etkide bulunabiliyor Bazı insanların sürekli gergin olması veya karakterleri buymuşçasına bunu kabul etmeleri çok da akıl kârı gelmiyor bana. bir hafta önce sürekli gergindim ve bunun iş hayatında hiçbir olumlu katkısını görmedim. bana göre bu ruh halinden arınıp insan içine karışmak gerekiyor.

Gerginliğe iyi gelen şeylerden biri de melisa çayıymış. Bugün aldım ve almadan önce başka ne işe yarıyor diye bakarken, bazı sitelerde felsefe taşı misali verilen bilgilerden arındırıp şöyle iyice anlamamız için anahatlarıyla yazacağım.

1) Stres, gerginlik, depresyon gibi sorunların geçmesini sağlıyor

Bu sayede, strese bağlı oluşan uykusuzluk problemini de ortadan kaldırıyor.

2)Doğal bir ağrı kesici ve ateş düşürücü etkisi gösteriyor

Melisa çayı, bu özelliğiyle de grip, nezle gibi hastalıkların da hızla iyileşmesini sağlıyor. Regl dönemindeki ağrılar ve diş ağrıları da dahil buna.

3)Mide rahatsızlıklarını azaltıyor

Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını denetliyor.

4)Melisa çayı, antiseptik özellikler gösteriyor

Böylece uçuk ve ağız içi yaralarının hızla iyileşmesini sağlıyor.

Bunlar benim açımdan elzem olan maddelerdi. Zira alternatif tıp seçenekleriyle ilerlemek, her gün daha da kötüleşen amacından sapmış ilaç endüstrisinden bir nebze olsa uzaklaşmak adına güzel bence.

Spontane dertleşmeden bu haftalık bu kadar:)