Farklı Çizim Tarzlarına Sahip 5 Manga Önerisi

5 manga ve 5 farklı çizim tarzı.

Manga okuyucuları olarak çoğu çizim tarzına her ne kadar alışmış olsak dahi bazıları var ki diğerleri arasında kendini göstermeyi başarabiliyor. Bunlara örnek olarak 5 farklı mangaya bir göz atalım.
Dipnot: Bersek, Attack on Titan ve One Piece gibi serilerden ziyade daha az bilinen serileri ele aldım, şimdiden iyi okumalar dilerim!

Devilman (1972) - Go Nagai

Go Nagai, 70'lerin manga tarzının en önemli isimlerinden biri olarak karşımıza çıkar. Abartılı yüz ifadeleri ve hareketli çizim tarzıyla ikonik bir mangakadır. Özellikle Devilman Crybaby animesini izlemiş olanların mutlaka orijinal Devilman'i okumaları gerekiyor.

Blame! (1997) - Tsutomu Nihei

Tsutomu Nihei, minimal diyalog kullanımı ve karmaşık mekanik dünyasıyla öne çıkar. Bilim kurgu severler için eşsiz bir deneyim sunan Blame, animesine nazaran mangasıyla bu deneyimi daha da arttıracak bir tecrübe sunar. Animesiyle kıyaslandığında, mangadaki atmosferin derinliğini hissetmek isteyenler Blame'in orijinal haline mutlaka göz atmalı.

Dorohedoro (2000) - Q Hayashida

Q Hayashida, karanlık ve grotesk bir ortamı zaman zaman mizah ve komik tasarımlı karakterlerle birleştirerek farklı bir okuma deneyimi sunuyor. Bol detaylı bir dünya ve bolca tezatlıkla beraber okunması gereken mangalar arasına giriyor. Animesinde de farklı bir görsel tarz sunan Dorohedoro, apayrı bir deneyim için mangaya da göz atılmasına yol açıyor.

Houseki no Kuni (2012) - Haruko Ichikawa

Kristal taşları temel alan Houseki no Kuni, Haruko Ichikawa ile birlikte zarif bir görselliğe sahip oluyor. Çizimlerinde de duygusallığı yakalayan Houseki no Kuni, animesinden farklı olarak daha detaylı ve daha iyi bir görsel şölen sunuyor. Animesindeki parlak kristalleri mangada da yakalıyoruz, bunu söylemeden geçmeyeyim!

Beastars (2016) - Paru Itagaki

Paru Itagaki, diğer furry tipi çizimlere sahip mangalardan daha farklı bir deneyim sunarak hayvansı figürleri mümkün olduğunca insansı hale getirmiştir. Bu da sonuç olarak hem görsel hem de hikaye anlamında oldukça metaforik bir okuma keyfi yaratmaktadır. Diğer mangalarda da olduğu gibi, mangakanın asıl anlatmak istediğini ve gerçek sanatını mangaya bakarak anlamak daha iyi olacaktır.