Feminizm ve Politik Ekoloji Yorumu

Ekolojiye dayalı gerçekleştirilen yeni ekonomik modellerin, feminizm ile ortak noktada buluşmasının önemine Bauhardt yorum yaptı.

Kültür ve Siyasette Feminist Yaklaşımlar Dergisi'nin 10 Mart'ta ''Feminist Politik Ekoloji Buluşmaları'' adlı etkinliğinin ''Yeşil Yeni Düzen, Küçülme ve Dayanışma Ekonomilerine Feminist Yaklaşımlar'' serisi, okurlarıyla buluştu.

Feminist Yaklaşımlar 2006 yılında internet üzerinden yayın hayatına başlamıştı. Derginin amacı toplumsal cinsiyet hiyerarşilerini eleştirel feminist bakış açısıyla incelemek ve bu incelemelerin sonucunda cinsiyet eşitliğine faydada bulunaraktan, feminist aktivizm ve kuramların ortak noktada buluşabilmesini sağlamaya çalışıyordu. Bu yıl ise, dergi ''ekoloji krizini'' de ele almaya karar verdi. Ekolojik krizi, feminist bakış açısıyla birleştirmeyi amaçlayan dergi bu konuda webinar hazırladı.

Gerçekleşen webinar serisinin ilk konuğu Prof. Dr. Christine Bauhardt oldu. ''Yeşil Düzen, Küçülme ve Dayanışma Ekonomileri'' adlı başlıklı konuşma gerçekleştiren Bauhardt, kapitalist büyümenin alternatifi Yeşil Yeni Düzen, küçülme ve dayanışma ekonomileri hakkında ekofeminist ekonomi bakış açısıyla ilgi çekici yorumlar yaptı. Bauhardt'ın üzerinde durduğu konu, Yeşil Yeni Düzen ve cinsiyetçi iş bölümü arasındaki bağ oldu. Ekofeminizmin emeğinin değer görülmediğine dikkat çeken Bauhardt, dünyamızdaki çevreye dikkat ederken; ortak bir iş bölümü olmasını söyledi.