Film Önerisi: Amélie

Tatlı mı tatlı bir Fransız filmi önerisi ve detaylar.

Bir önceki yazımda bahsettiğim üzere, bu hafta 3 farklı güzel filmden bahsediyor olacağım. Sonsuzluk ve Bir Gün'den sonra geldik Fransız yapımı, aşırı tatlı bir film olan Amélie'ye. Hadi şimdi daha detaylı inceleyelim bu filmi.

Audrey Tautou ve Mathieu Kassovitz'in başrollerinde olduğu ve yönetmen Jean-Pierre Jeunet tarafından çekilmiş bu Fransız yapımı romantik komedi filmi, aşkı, aşıkken hissedilen tatlı duyguları bütünüyle hissetmenizi sağlayacak türden. Yine tekrar tekrar izlesem de bıkmadığım, zihin yormayan filmlerden biri olduğunu söyleyebilirim.

Şimdi geldik detaylara.. Film başladığında dış ses çok güzel bir şekilde filmi anlatmaya başlıyor. Amelie'nin doğumundan, ailesinden ve daha nicesinden. Arka planda bu şekilde detayların verilmesi şahsen çok hoşuma gitmişti. Küçük bir kızken detaylara çok önem verdiğinden bahsediliyor ve bir gün evinde yalnız başına dururken detaylara verdiği önem sayesinde evinde saklı küçük bir bulur Amelie ve işte orada başlar asıl hikaye, bulduğu küçük kutuda saklı eşyaları sahibine götürmek onun küçük macerası olur ve başlar sahibini aramaya.

Komşularının da yardımıyla o dairede eskiden yaşayan ve kutunun sahibi adamın ismini öğrenir. Metroya gider ve o an hayatını değiştirecek adam olan Nino Quincampoix ile karşılaşır. Bu kısa karşılaşmadan sonra Amelie evine döner ve günler geçer. Amelie kapı kapı gezerek kutunun sahibi adamı arar durur. En sonunda alt komşusunun yardımıyla bulur ve kutuyu ona bir şekilde ulaştırır.

Amelie bir gün metroda Nino ile tekrardan karşılaşır ve Nino'nun garip bir alışkanlığı vardır: Fotoğraf kabinlerinde insanların yırtıp attığı fotoğrafları toplamak. Nino aceleyle birinin peşinden koşmaya başlar, ardından da Amelie. Nino koşarken bir albümünü düşürünce Amelie onu alır ve hikayemiz gitgide bu ikilinin üzerinden gitmeye başlar. Tabi aralarda eğlenceli sahneler de bizleri yalnız bırakmıyor. Nino'yu arayıp bulmaya çalışan Amelie, çalıştığı lunaparkta bulur onu. Ve çok eğlenceli ve merak dolu bir yolla bu albüme ulaşmasını sağlar onun. Bu eğlenceli sahnelerin fazla detayını vermeyeceğim, mutlaka beğenirsiniz eminim.

Tabi en sonunda yine heyecan ve merak dolu bir şekilde, Amelie ulaşır Nino'ya. Ve sonunda mutlu kavuşma... Bu tatlı filmi izleyip, çok keyifli dakikalar geçireceğinizden eminim. Bambaşka bir hayal dünyasında yaşayan Amelie ile tam onunkine eş değer bir hayalgücüne sahip Nino ve onların tatlı hikayesi gerçekten izlenmeye değer...