First Daugther

Amerika Birleşik Devletleri başkanının kızı, normal bir üniversiteli hayatı yaşamak isterse neler olur?

2004 yapımlı bu Amerikan filmi, ABD başkanının kızının üniversiteye giden normal bir öğrenci olmak istemesi ve beraberinde gelişen olayları ele alıyor. Komedi-dram türünde olan filmin başrolünde Katie Holmes, First Daugther olarak başkanın kızı rolünde Samantha MacKenzie'yi canlandırıyor.

Oldukça akıllı, güzel ve iyi kalpli olan Samantha'nın en büyük hayallerinden biri üniversiteli normal bir genç olmak. Ama elbette ona bunu istetecek çok büyük bir engel var önünde. Bu da babasının Amerika Birleşik Devletleri başkanı olması.

Her yaptığı (ya da yapmadığı) olay olan, hayatı kameralara bakarak gülümsemek zorunda olmasıyla geçen, istemediği zamanlarda bile kamera mercekleri üzerinde olan Samantha, normal bir öğrenci olma hayaliyle üniversiteye gider ama her an her yerde onu takip eden korumalarıyla bile bunun istediği şekilde gerçekleşmeyeceği en başından bellidir.

Üstelik bu anormalliğin içindeki normalleşme çabasına katlanmak zorunda olan yalnızca kendisi değildir. Etrafındaki insanlar da başkanın kızının hayatlarında olmalarından nasibini fazlasıyla alırlar.

Ve elbette normal olması istenen bir üniversite hayatının içerisinde partiler, eğlenceler, arkadaşlıklar ve aşk da vardır. Samantha neyse ki hepsiyle tanışır ama neredeyse hepsinin, özellikle de bir tanesinin sonu, ne yazık ki pek de hayal ettiği gibi bitmez.

Sonuçta o, daha farklı olmayı ne kadar isterse istesin başkanın kızıdır. Bir başkası yapsa dönüp bakılmayacak bir olayı kendisi yaptığında bütün dünya, günlerce bunu konuşacaktır.

Tatlı, üzerine çok düşünülmeyecek ve keyifli vakit geçirmek istenildiğinde izlenecek filmlerden biriydi. Samantha'nın özellikle de babasıyla ve korumalarıyla olan ilişkisi insanın içini ısıtan türdendi.

Bu filmin çok yüksek beklentilerle izlenmemesini öneririm. Öyle olduğunda seyir zevkini oldukça arttıran bir filmdi.