Florence Foresti'nin Serisi Désordres'i Neden Mutlaka Görmelisiniz ?
Fransızların gözde mizahçısına açık yüreklilikle anlatılır ve bunaltıcıdır.
Désordres'in ilk bölümüne başladığımızda gülmeyi bekliyoruz. Eskizlerinin önünde gülerken gülün. Ancak Florence Foresti burada sahnede görmediğimiz başka bir yönü ortaya koyuyor: kırılganlığı. 30 dakikalık 8 bölümde, gerçeğini filme koyuyor. Onu bildiğimiz yaramaz mizahla, endişelerini, yaşlanmanın zorluklarını, boşanmanın, kürtajın ve hatta boş sayfa sendromunun yarattığı yalnızlığı anlatıyor. Çünkü “Sahnede olmadığı zamanlarda Florence Foresti diğerleri gibi bir kadın. Daha kötüsü."
Komedyenin Arkasındaki Kadın
Kendi tanımladığı bu Fransız tarzı Sex and the City'de , Fransızların gözde komedyeni, bizi bekar bir anne ve aynı zamanda bekar (ya da neredeyse) olan üç arkadaşının yakınlığına davet ederek kalplerimize dokunuyor. : Laetitia Vercken , Béatrice Facquer ve Anouk Feral . Ve eğer "bir sanatçının hayatı her zaman kolay değilse", bekar bir anneninki gerçek bir fiyaskoya dönüşebilir.
Désordres , Florence Foresti'nin kızının olmadığı günlerin süzgeçten geçirilmemiş öyküsüdür. Kurgu ışığında, sıradan, omuzları sihirle ovuşturur ve yerçekimi, kendi kendisiyle alay etme ile uyum içinde hafifler. 2017 yılındayız, bir şekilde yeni dizisi Epilogue'u yazmaya çalışırken ilhamdan yoksun. Paris'in 3. bölgesindeki yeni dairesini dekore eden, kaygı ve yalnızlık dolu bir gerçeği unutmak için arkadaşlarıyla dışarı çıkan, destekleyici rolü oynayan köpeğiyle sohbet etmeyi tercih ediyor . Çünkü Florence 45 yaşında ve çağının meşhur kriziyle karşı karşıya.
Ruh Sağlığı Tabusu Kaldırıldı
Belki de bizi güldürmeye çalışmadığı zamanlarda en isabetli şekilde nişan alıyordur. 20'si antidepresan olmak üzere 45 yaşındaki Florence Foresti , kendisini ekranda böyle tanımlıyor . Kahramanımız, seri boyunca insanlaştırdığı kişiyle alaycı bir Gainsbarre biçiminde her zaman birlikte yaşadı: bilinçaltı. Ve bunun ona zor anlar yaşattığı söylenmelidir. Endişeleriyle başa çıkmak için Xanax ve diğer hassas dozda mühimmatla donanmış olmasına rağmen, Florence Foresti çok sık depresyona giriyor. Bolca mizah ve kendi kendisiyle alay ederek ele aldığı hala tabu bir konu. Hipokondri, panik atak, ölüm korkusu... Taşını binaya getirmek için çatlaklarını ortaya koyuyor:haklı olarak gerçek bir hastalık olarak kabul edilmelidir. Ve bu özgürleştirici.