Fresco'da Animasyon Günlüğüm 02

Fresco'da Animasyon sürecimin ikincisi: Stellborn Hotpink kapak tasarımı süreci ve hareketlendirmesi.

Merhabar, bir önceki Fresco'da Animasyon Günlüğüm yazısında Stellborn'un Unknown Trip şarkısından yola çıkarak bir karakter tasarlamış ve bu süreci ilerleterek karaktere hareket kazandırmıştım. Şimdi de yine Stellborn'un bir parçasına kapak tasarımı yapma sürecimi anlatacağım. Bu parçanın ismi Hotpink.

Parçayı aşağıdaki linkten dinleyebilirsiniz:

https://soundcloud.com/steellbornmusic/hotpink-live-loop-single?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Kapak tasarımı da şu şekilde:

Parça bir akşamüstü sahil kenarında günbatımını izlemek gibi aslında. Bu yüzden de ismi Hotpink. Bir walkmanden yola çıkma fikri istenilen düşünceydi. Walkmanin kablosunu yapmak yerine bir kafatası ve omurga yapma fikri de Stellborn'un son zamanlarda yaptığı çizimlere dayanıyor. Böylece parçayı Stellborn ile özdeşleştirmiş oluyorum. Amacım bu yöndeydi daha doğrusu. Arka planda günbatımı etkisinden ve parçanın ismini de oluşturan hotpink tonlarından birini kullandım. Olmazsa olmazıydı zaten bu renk. Yine aynı şekilde walkmande de pembe tonları kullanarak bir uyum yakalmayı amaçladım. Walkmanin mavi tonu ise klasikleşen Sony walkmanlerindeki mavi tonlarına dayanıyor. Tabi ben bu rengi biraz daha chilleştirmek için turkuaz tonlarına yakın kullanmak istedim ve sonuç bu şekilde oldu.

Çizimi Fresco'da yaptım ve sıra şarkıyla uyumlu bir hale gelen arkaplan parçacıklarının hareketini belirlemeye kalmıştı. Arkaplan parçacıklarının turuncu tonlarından oluşması da yine günbatımını ve güneşi temsil etmekte. Dikey ve yatay hareketlerle oluşturduğum bu desen old school bir hava katmak ve 80'ler synthwave ruhunu vermek içindi.

Arkaplan desen hareketini vermek ilk çalışmam gibi zor olmadu tabii. Hatta çok kısa sürdü diyebilirim sadece empresyonizm fırçasını kullanarak tuvale fırça darbeleri atar gibi dijital darbelerde bulundum ve sonuç şu şekilde oldu:

Eşzamanlı izlemek ve dinlemek için linke tıklayabilirsiniz. Sonra görüşmek üzere.

elif yaşar (@squamai) • Instagram fotoğrafları ve videoları