Gatwick Havalimanı'nda Engelli Yolcu Uçuştan Hemen Sonra Hayatını Kaybetti

Londra Gatwick Havalimanı'nda personelin gelmesini beklemeyen engelli yolcu merdivenlerden düşerek hayatını kaybetti.

Gatwick yaptığı açıklamada personelinin biri adamın ortağı olmak üzere, engelli üç yolcunun indirilmesine yardım ettiğini açıkladı.

Lakin, havaalanı sözcüsü sürdürdüğü açıklamada yolculardan birinin personeli beklemeden uçaktan ayrılmaya karar verdiğini ve yürüyen merdivenlerden çıktığı esnada düştüğünü söyledi.

Sussex Polisi, 82 yaşında olan engelli yolcunun Çarşamba günü BST 12:50'de yaşamını yitirdiğini doğruladı.

Kabin ekibi kazayı farketmesi üzerine havaalanı sağlık personellerine haber verdikten sonra, yolcuya ilk yardım müdahalesinde bulundu.

Havayolu sözcülerinden biri şunları söyledi: "Bir dizi kabin ekibimiz, sağlık görevlilerinin gelmesini beklerken yolcuya tıbbi yardımda bulundu."

"Ancak ne yazık ki yolcu yapılan ilk yardım müdehalelerine rağmen kurtarılamadı."

Gatwick'te bu trajedinin tam olarak nasıl gerçekleştiğine dair ayrıntılar günbegün ortaya çıkıyor.

Gatwick, resmi soruşturmanın sürdüğünü söyledi. Yapılan açıklamada personelin profosyonelliğini vurgulayan şirket, engelli yolculara yardım sağlayan bir acente olan Wilson James'ten deneyimli bir personel görevlendirildiğini söyledi.

Şirket, "Olay meydana geldiğinde personel üç engelli yolcuyu indirme sürecindeydi" dedi.

"Personel sıkıntısı bu olayda bir faktör değildi."

"Bir personel üyesinin, yardıma ihtiyacı olan üç yolcuyu, her seferinde birer tane olmak üzere, kısa mesafeli bekleme arabasına alarak uçaktan indirmesi normaldir."

Wilson James, yolcunun inmek için beklemediğini sözlerine ekledi.

Şirketten yapılan açıklamada, "Personel, uçağın standına park etmesinden bir dakika sonra kapıdaydı ve olayın kendisi, uçak indikten sadece 10 dakika sonra gerçekleşti."

"Yolcuyu taşıyan acente çok deneyimli, bu hizmette birkaç yıldır çalışıyor ve bakım sektöründe karmaşık engelli ve ihtiyaçları olan kişilerle bir geçmişe sahip." dedi.

Soruşturmanın ayrıntılarının ilerleyen günlerde açıklanması bekleniyor.


KAYNAK: BBC